Gemeente Utrecht

Nieuwe invulling Defensieterreinen Utrecht

Drie defensieterreinen in Utrecht krijgen een nieuwe invulling. Het gaat om de Kromhoutkazerne, de Knoopkazerne en het terrein aan de Overste den Oudenlaan. Op 13 juli 2007 heeft de gemeente Utrecht hiervoor drie overeenkomsten getekend met het ministerie van Defensie, Domeinen en de Rijksgebouwendienst.

Defensie zal over enige jaren in de Kromhoutkazerne het hoofdkantoor van de Landmacht vestigen. Hier komen dan 2000 tot 3000 mensen te werken. Defensie maakt nu bouwplannen voor het terrein. Het is mogelijk dat Defensie niet het hele terrein nodig heeft. Als er daadwerkelijk ruimte overblijft wil de gemeente Utrecht daar woningen bouwen. Op het Overste den Oudenterrein komen ongeveer 400 woningen. Een smalle strook wordt gebruikt voor de hoogwaardige openbaar-vervoerverbinding naar Papendorp en Leidsche Rijn. Van de Knoopkazerne wil de Rijksgebouwendienst een Rijksverzamelkantoor maken. Door de centrale ligging vlakbij het station is het hiervoor zeer geschikt. De drie projecten worden afzonderlijk van elkaar uitgewerkt.

Noot voor de media
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bestuurscommunicatie, Erlijn Mulder, Telefoon: 030- 286 1148 of mobiel 06- 290 54 265