Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 16 juli 2007

Zaanstreek-Waterland, 16-07-2007 o Met onder meer: drankrijders, overval en geweldpleger aangehouden

Zonder rijbewijs met drank op

Zaandijk, maandag 16 juli 2007, 02:39 uur.

De politie heeft een 31-jarige man uit Zaandijk aangehouden die wordt verdacht van rijden zonder rijbewijs met drank op. Er kwam een melding dat er een auto tegen een geparkeerd voertuig was aangereden op de Prunuslaan. De vermoedelijk bestuurder werd aangehouden en blies aan het bureau bijna twee en een half maal de maximaal toegestane hoeveelheid. Ook bleek de man niet in het bezit van een rijbewijs in kon hij zich niet legitimeren. De verdachte werd ingesloten en zijn auto werd door een bergingsbedrijf weggesleept.

Vier drankrijders

Zaanstad, 14 t/ 16 juli

Afgelopen weekeinde heeft de politie in Zaanstad vier drankrijders aangehouden. Een van hen moest zijn rijbewijs inleveren terwijl een andere drankrijder al zeven jaar zonder rijbewijs reed.

In de nacht van zondag op maandag werd in Zaandam het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige man uit Zoetermeer. De automobilist had een alcoholgehalte van 0,9 terwijl voor een beginnend bestuurder een alcohollimiet geldt van 0,2. De bestuurder werd aan de kant gezet omdat hij met zeer hoge snelheid over de Watering reed.

Zondagavond werden op de Gedempte Gracht in Zaandam 69 bestuurders op het rijden onder invloed gecontroleerd en had niemand (te veel) gedronken. Wel werden drie bestuurders bekeurd omdat zij een inrijverbod negeerden. Evenveel bromfietsers kregen een boete voor het rijden zonder helm, rijbewijs of kenteken.

In de nacht van zaterdag op zondag viel op de Koningin Julianaweg een drankrijder door de mand omdat hij slingerende en bovendien zonder licht reed. De 20-jarige Zaandammer kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal.

Zaterdagavond werd op de Eendrachtstraat in Wormer een 38-jarige man uit Assendelft aangehouden. De man had een alcoholgehalte van 1,7. Behalve met een drie keer zo hoog alcoholgehalte reed de man ook zonder rijbewijs. Dat was zeven jaar geleden ongeldig verklaard. Voor beide feiten kreeg de man een proces-verbaal. Op dezelfde avond werd ten slotte ook een 57-jarige vrouw uit Assendelft op de Dorpsstraat in haar woonplaats aangehouden. In totaal werden zaterdagavond in Wormer en Assendelft 64 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest.

Onder invloed

Purmerend, 15 juli, 02:12 uur

Op de Gordel van Smaragd werd in de nacht van zaterdag op zondag een 33-jarige man uit Purmerend aangehouden. Agenten zagen de man met zeer lage snelheid en slingerend over de weg gaan. Daarop werd de man ter controle aan de kant gezet. Een blaastest gaf aan dat de man onder invloed van drank reed (0,8). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

40 km per uur te hard

Noordbeemster, 14 juli, 14:00-16:00 uur

Op de Middenweg werd zaterdag een snelheidscontrole gehouden. Twee bestuurders overschreden de snelheidslimiet van 80 km per uur met 44 km per uur en ontvingen ter plaatse een boete. De snelheid werd gemeten met behulp van een lasergun.

Eén op de tien te hard

Purmerland, 14 juli, 14:30-17:00 uur

In Purmerland reden zaterdagmiddag 73 bestuurders te hard. De hoogste snelheid bedroeg 86 km per uur bij een toegestane snelheid van 50 km per uur. Van ruim zeshonderd voertuigen, uit beide richtingen, werd de snelheid gemeten.

Hardrijders (1)

Zaandam, 14 juli, 14:30-17:00 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Kepplerstraat (50 km per uur) werd zaterdag een hoogste snelheid gemeten van 84 km per uur. Van de 1100 bestuurders overschreden 121 de snelheidslimiet.

Hardrijders (2)

Marken, 15 juli, 14:15-17:15 uur

Op de Provincialeweg N518 werd zondagmiddag op snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km per uur. Eén op de twintig bestuurders hield zich niet aan de snelheid. De snelheid werd gemeten met behulp van een radarauto.

Jongeman overvalt supermarkt

Zaandam, maandag 16 juli 2007, 11:18 uur.

De politie onderzoekt een gewapende overval op de Lidl supermarkt op Spitsbergen. Een caissière was maandagochtend rond kwart over elf met een klant bezig toen de overvaller haar bedreigde met een vuurwapen. De jongeman deed een greep in de kassa en ging er met papiergeld vandoor. De dader was te voet en rende weg via de achterzijde van de winkel en verdween vervolgens in de richting van de bomenbuurt. De overvaller zou een ongeveer 17-jarige Turkse jongeman zijn met een mager postuur en een lengte van ongeveer 165 cm. Hij droeg een baseballcap en een grijze jas tot op de knieën met houtje touwtje sluiting en een capuchon. De jas was opvallend omdat het op het tijdstip van de overval behoorlijk warm was. De Centrale Recherche verzoekt getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken contact op te nemen via 0900-8844.

Geweldpleger aangehouden

Zaandam, maandag 16 juli 2007, 08:45 uur.

Een 24-jarige man zonder bekende woonplaats is door de politie aangehouden als verdachte van meerdere geweldplegingen. Een jonge bewoonster van het Boere Jonkerplein werd door omwonenden buiten aangetroffen met bebloed hoofd. Zij gaf aan dat zij door een man in haar woning was mishandeld. Enkele bewoners zagen een man, die voldeed aan het signalement van de dader, kennelijk wegvluchten op een fiets. Zij zetten meteen de achtervolging in en toegesnelde politieagentes konden de verdachte even later overmeesteren. De man werd naar het hoofdbureau gebracht waar hij werd ingesloten. De Centrale Recherche verzoekt getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken contact op te nemen via 0900-8844.

Laatst gewijzigd 16-07-2007 16:18 | © Politie Zaanstreek-Waterland |