Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 17 juli 2007

Orange Business Services versterkt portfolio in India middels overname divisies GTL

Overname versterkt positie als provider van communicatie-oplossingen in India en de regio Azië-Pacific

France Telecom heeft de divisies Enterprise en Managed Services van het Indiase GTL Limited, een bedrijf gespecialiseerd in informatie- en communicatietechnologie (ICT) en het integreren en beheren van diensten, overgenomen. De overname versterkt de lokale aanwezigheid van Orange Business Services, dat de zakelijke communicatieoplossingen en -diensten van de France Telecom Group vertegenwoordigt, in India en Azië-Pacific. Door de acquisitie kan Orange Business Services beter voldoen aan de behoeften van Indiase bedrijven en multinationals op de volgende gebieden:


* PBX/IP Voice-oplossingen, WAN/LAN-integratie en -optimalisering
* CRM-oplossingen en integratiemogelijkheden voor CRM applicaties
* On-site en remote beheer van netwerken, servers, desktops en beveiligingsdiensten

Door deze overname breidt Orange Business Services zijn geografisch bereik in India uit en groeit zijn personeelsbestand in dat land tot 1.590 werknemers.

De geacquireerde divisies van GTL genereerden in het fiscaal jaar 2006-2007 een omzet van ongeveer 21 miljoen dollar, een groei van gemiddeld 34 procent op jaarbasis. De divisies hebben in totaal 591 werknemers - waaronder 200 gecertificeerde ingenieurs - en een klantenbestand van 450 Indiase en internationale klanten zoals Citibank, Standard Chartered, Deloitte, WNS en First Source.

"India is een belangrijke groeimarkt voor onze klanten. De acquisitie van GTL's divisies vergroot ons vermogen om onze klanten de beste dienstverlening en oplossingen te bieden in India en de regio Azië-Pacific", zegt Jeroen van Brussel, Managing Director van Orange Business Services Nederland. "Deze investering versterkt onze aanwezigheid op het gebied van netwerkdiensten in de regio Azië-Pacific, twee belangrijke groeigebieden in de strategie van Orange Business Services."

"Ons bedrijf heeft een prima klantenbestand en erg toegewijd en gekwalificeerd personeel. Het feit dat een internationaal bedrijf zoals Orange Business Services de Enterprise- en Managed Services-divisies overneemt, is voor ons een bevestiging dat we kwaliteit leveren", zegt Manoj Tirodkar, CMD bij GTL Limited. "Het overhevelen van deze bedrijfstak is onderdeel van onze inspanningen om te focussen op netwerkdiensten voor telecomcarriers. We zijn erg tevreden met dit partnerschap."

Over GTL

Het in 1987 opgerichte GTL Limited is India's grootste netwerk services-bedrijf. GTL biedt diensten en oplossingen die voldoen aan de Network Life Cycle vereisten van telecomoperators en technologieproviders (OEM).

GTL's geschatte opbrengst voor FY2006-07 (over de periode van 12 maanden die eindigde op 31 maart 2007) bedraagt Rs.11562.8 miljoen (258 miljoen dollar). GTL heeft projecten in meer dan 25 landen, bouwde ruim 35 cellular netwerken, installeerde 20,000 cell sites die 20 miljoen abonnees verbinden en zette 500 bedrijfsnetwerken op.

Over Orange Business Services

Orange Business Services vertegenwoordigt sinds 1 juni 2006 de zakelijke communicatieoplossingen en -diensten van de France Telecom Group. Eerder werden die vertegenwoordigd door de verschillende merken van France Telecom, waaronder Equant.

Het productportfolio bestaat uit voice-, data- en mobiele diensten, IT-expertise en managed services. Alle producten en diensten hebben als doel de bedrijfsprocessen van klanten te optimaliseren en hun productiviteit te verbeteren. Orange Business Services heeft vestigingen in 166 landen en heeft klanten in 220 landen. Meer informatie is beschikbaar via www.mnc.orange-business.com .

Voor meer informatie over Orange Business Services kunt u contact opnemen met Bas Lepelaars, Orange Business Services: Tel: +31 (0)20 606 92 77
E-mail: bas.lepelaars@orange-ftgroup.com
Website: http://www.mnc.orange-business.com

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Maud Geerbex van LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: maudg@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com