Nederlandse thuisbasis tijdens Zomerspelen 2008 bekend

16/07/2007 23:00



Heineken Nederland Business Services



- PERSBERICHT -

Nederlandse thuisbasis tijdens Zomerspelen 2008

Heineken en NOC NSF maken locatie Holland Heineken House Beijing bekend

Het Holland Heineken House zal tijdens de Olympische Spelen van 2008 gevestigd zijn in het Agricultural Exhibition Center in Beijing. Dit hebben Heineken en NOC NSF vandaag bekend gemaakt. Het Holland Heineken House opent voor de negende maal op rij haar deuren voor iedereen die de Nederlandse sport een warm hart toedraagt.

Het Agricultural Exhibition Center is gelegen in de ambassadewijk van Beijing, op niet al te grote afstand van de Olympic Green en andere Olympische faciliteiten zoals media centra en hotels. Het complex is in Chinese stijl opgetrokken en omvat naast zalen en kantoren ook een groot voorplein. Het complex is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Het Holland Heineken House werd voor het eerst tijdens de Spelen in Barcelona (1992) opgezet. De gedachte van NOC NSF om tijdens de Olympische Spelen een ontmoetingsplek te creëren voor Nederlandse sporters, hun familieleden en vrienden, supporters en mediavertegenwoordigers, werd ingevuld door Heineken. In de loop der jaren zijn de faciliteiten in het Holland Heineken House steeds verder uitgebouwd en is het de vaste thuisbasis geworden van de Nederlandse sportwereld in al haar geledingen. Maar ook de internationale pers weet het Holland Heineken House inmiddels te vinden.

Beijing 2008
Naast een grote zaal waar de medaillehuldigingen en optredens van Nederlandse artiesten plaatsvinden, zijn er straks in Beijing verschillende eetgelegenheden, ontvangstruimtes voor sponsoren, atletenruimtes, faciliteiten voor de pers, een informatiebalie met diensten van de ambassade en reisbureau ATP, een fanshop en kantoren voor NOC NSF en de operationele staf van het Holland Heineken House. Uiteraard zijn de openings- en sluitingsceremonie alsmede alle wedstrijden te volgen in het Holland Heineken House. .
Toegang
Het Holland Heineken House verwacht zo'n 50.000 mensen te kunnen ontvangen tijdens de Olympische Spelen. Het Holland Heineken House is vrij toegankelijk voor iedereen die in augustus naar China komt om de Spelen te bezoeken.

16 juli 2007

- EINDE PERSBERICHT -






Noot voor de redactie:

NOOT AAN DE REDACTIE,