Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 18-07-2007

Auto over de kop
BRUNTINGE - In de nacht van dinsdag op woensdag is een 26-jarige bestuurder uit Hoogersmilde op de Hoogeveenseweg uitgeweken voor een overstekende ree. Hij kwam hierdoor in de slip en kwam met zijn auto op de kop in de berm tot stilstand. De bestuurder kon zelf de auto verlaten, hij werd ter plaatse door medewerkers van de ambulance onderzocht. Hij kwam er zonder letsel vanaf. De auto raakte total loss. Botsen is blazen is het motto, dus ook deze bestuurder. Er werd geen alcohol in zijn bloed aangetroffen. (07-160232)

Zanddieven aangehouden
ASSEN - Dinsdagavond hebben agenten in hun woning een 47-jarige man uit Assen aangehouden alsmede zijn 19-jarige zoon. Beiden bekenden die avond een halve kubieke meter zand te hebben weggenomen vanaf het in aanbouw zijnde viaduct aan de Europaweg-West. Het zand had de man nodig voor zijn tuin. Hij verklaarde zand alleen per hele kubieke meter te kunnen kopen en dat was voor hem teveel. De vader kreeg na overleg met het Openbaar Ministerie een transactievoorstel aangeboden van ¤ 130,-. Het zand is teruggebracht naar de plaats van herkomst. (07-160203)

Agenten vinden hennepkwekerij na melding wateroverlast ASSEN - Dinsdagavond troffen agenten, na een melding van wateroverlast, een hennepkwekerij aan in een woning aan de Smetanalaan. In twee slaapkamers werden ruim 250 wietplanten aangetroffen. De planten en de installatie werden in beslag genomen, de bewoners zijn niet aangetroffen en zullen later worden verhoord. (07-159945)

Vrouw gewond na val van fiets
MEPPEL - Dinsdagmorgen is een 63-jarige vrouw uit Meppel van haar fiets gevallen toen zij over de Govaert Flinckstraat reed. Vermoedelijk heeft zij de stoeprand geraakt en is zij met haar hoofd op de straat gevallen. Zij is door een ambulance naar het ziekenhuis in Meppel overgebracht. (07-160038)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Robert-Jan Valkema, telefoon 0592 451280.