Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 18-07-07

TILBURG, 18 juli 2007

Politie onderzoekt poging beroving

TILBURG De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een poging beroving die gisteravond rond 21.30 uur plaats vond op de Reeshofdijk in Tilburg. Een 29 jarige Tilburger werd daarvan het slachtoffer. De man komt vandaag aan het bureau voor het doen van aangifte.

Het slachtoffer fietste over de Reeshofdijk en werd ter hoogte van de vijver aangevallen door twee onbekende mannen, van vermoedelijk Zuid Europese of Noord Afrikaanse afkomst. De Tilburger werd meerdere keren door de mannen geslagen en geschopt. Het tweetal trachtte zijn portemonnee te pakken. Toen het slachtoffer zichzelf verdedigde vluchtte het tweetal te voet weg waarbij ze hun fietsen achterlieten. Het slachtoffer schatte de leeftijd van de mannen rond de 18 jaar met een lengte van ongeveer 1.78 meter.

Politie onderzoekt overval op woning

TILBURG De politie onderzoekt een overval op een woning in de Van Bylandtstraat die gisteravond plaats vond. De eerste
onderzoeksresultaten wijzen uit dat er mogelijk sprake is van vier daders die het pand zijn binnengedrongen. In de woning werden twee bewoners, een 27 jarige vrouw en een 34 jarige man en een aanwezige 33 jarige vrouw uit Lelystad enige tijd tegen hun wil vastgehouden. De verdachten hadden het vermoedelijk voorzien op de hennepplanten van de aanwezige wietkwekerij. Naast het opnemen van aangiftes stellen medewerkers van de technische recherche vandaag in de woning een uitgebreid sporenonderzoek in. Diverse getuigen zijn inmiddels gehoord.

Politie houdt autodief aan

TILBURG De politie heeft gisteravond tegen 20.30 uur op het bureau aan de Ringbaan Zuid een 21 jarige vrouw afkomstig uit Tilburg aangehouden. Ze wordt verdacht van diefstal van een auto. De 36 jarige benadeelde, een bekende van de verdachte, deed maandag 16 juli hiervan aangifte. De vrouw is in verzekering gesteld.

De benadeelde meldde maandag dat zijn auto ontvreemd was. Hij had de auto zaterdagavond rond 20.00 uur geparkeerd in de Generaal Smutslaan. De volgende dag merkte hij dat zijn auto niet meer op zijn plek stond en deed aangifte van diefstal. De verdachte verbleef die nacht tijdelijk in dezelfde woning waar de aangever verbleef. Gisteravond meldde het tweetal zich aan het bureau. De verdachte verklaarde de auto geleend te hebben

Winkeldieven lopen tegen de lamp

TILBURG De politie heeft gistermiddag tegen 17.00 uur in een kledingzaak in de Heuvelstraat een 15 jarig meisje uit Goirle aangehouden. Het meisje stopte in de winkel een kledingstuk in haar tas en verliet de winkel zonder het kledingstuk af te rekenen. Beveiligingsmedewerkers spraken het meisje aan en droegen haar over aan de gealarmeerde agenten.

Kort na 18.00 uur hebben agenten bij een textielwinkel op de Heyhoefpromenade een 51 jarige Tilburgse vrouw aangehouden. De vrouw liep tegen de lamp nadat medewerkers van de winkel hadden gezien dat ze een dozijn aan kledingstukken in haar tas stopte en de winkel verliet. Op het bureau legde ze een bekennende verklaring af.

Eigenaar vindt gestolen auto terug

TILBURG Direct nadat een 27 jarige Tilburger het politiebureau verlaten had voor het doen van aangifte van diefstal van zijn auto, trof hij deze aan op het Korvelplein. Op dat moment zat er een bekende van de aangever achter het stuur. In de Afrikaanderstraat bemerkten de twee inzittenden van de ontvreemde auto dat de aangever hen volgden. Hierop sprongen ze uit de auto en vluchtten te voet weg. De aangever informeerde de politie die direct een onderzoek instelde.

Politie onderzoekt beroving

TILBURG De politie onderzoekt een beroving die zondagochtend rond 03.00 uur plaats vond in de Koestraat in Tilburg. Een 23 jarige Tilburger werd hiervan het slachtoffer. De man deed hiervan gisteren aangifte op het politiebureau.

De man verklaarde dat hij zondagochtend via de Koestraat in de richting van de Schellingstraat liep. Ter hoogte van een horecagelegenheid zag hij drie onbekende mannen op hem afkomen. Het drietal vertelde hem dat hij zijn spullen af moest geven. Op dat moment zag het slachtoffer kans weg te vluchtten. In de Hoefstraat haalde de mannen hem in en duwde hem tegen een muur. Op dat moment zag het slachtoffer dat een van de verdachten een onbekend voorwerp in zijn broeksband had en gaf diverse goederen, waaronder sieraden af. Na de buit in ontvangst genomen te hebben liepen de daders, van vermoedelijk Zuid Europese of Noord Afrikaanse afkomst, weg in de richting van het NS-Plein.

17 bekeuringen tijdens verkeerscontrole

TILBURG Agenten van het politieteam Wilhelminapark hebben vanmorgen tussen 07.30 uur en 08.30 uur op de kruising Insulindeplein met de Ringbaan Oost een verkeerscontrole ingesteld. In totaal kregen 17 passanten een bekeuring. Er werden 9 bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van het rode verkeerslicht en 8 voor het negeren van de aangegeven rijrichting.

Verwarde man zet hulpdiensten op scherp

TILBURG De hulpdiensten zijn vanmorgen rond 07.30 uur met spoed uitgereden naar het kanaal aan de Lovense Kanaaldijk ter hoogte van de Dijksterhuisstraat. Een, wat later bleek, verwarde man (44 jaar), had gemeld dat zijn 35 jarige Tilburgse vriendin van het viaduct in het kanaal gesprongen was. Ter plaatse troffen de agenten de man drijfnat aan. Hij gaf aan gepoogd te hebben de vrouw uit het water te halen wat niet lukte. Direct stelden duikers van de brandweer in het water een onderzoek in, terwijl de politie en medewerkers van de GGD in gesprek gingen met de man en een onderzoek instelde. Nadat het duikteam ongeveer drie kwartier in het water gezocht had bleek dat de vriendin in goede gezondheid verkeerde en verbleef in een instelling in Tilburg. De politie bracht de man over naar het bureau en informeerde de crisisdienst die de zorg overnam.

Auteur: Desiree Brabers