Gemeente Rhenen


Scholen werken mee aan de structuurvisie in Rhenen

In mei en juni 2007 werkten zeven basisscholen in Elst, Achterberg en Rhenen aan een Driedubbelportret van de kern waar zij wonen. Dit project was onderdeel van het maken van een stedenbouwkundige structuurvisie voor de gemeente Rhenen.

Het Driedubbelportret bestond uit een serie lessen die gaan over het verleden, heden en de toekomst van Rhenen.

De lessen zijn ontwikkeld door de gemeente Rhenen in samenwerking met de Historische Vereniging Rhenen en het Erfgoedhuis Utrecht.

De leerlingen van de groepen zeven en/of acht onderzochten met hun leerkracht de leefomgeving en zochten naar de verschillen tussen verleden en heden. Daarnaast maakten zij plannetjes voor de toekomst van een mogelijke bouwlocatie in hun omgeving.

De lessen werden door de leerkrachten gegeven samen met een inleider van de Historische vereniging voor de historische les en met stedenbouwkundigen van de gemeente Rhenen om iets te leren over ruimtelijke ordening en stedenbouw.

De ideeën van de leerlingen zijn vastgelegd op posters die worden tentoongesteld in de maand juli in het Gemeentehuis van Rhenen.

Aan het scholenproject is een wedstrijd verbonden. Een deskundige jury beoordeelt de plannen van de leerlingen en kent prijzen toe voor de origineelste ontwerpen. Kijk hier voor de uitnodiging voor de opening.