Evangelische Omroep

EO LANCEERT CD KLASSIEKER ELLY ZUIDERVELD

'ALS IK'M HOOR MOET IK ALTIJD GRINNIKEN'

De Evangelische Omroep brengt de nieuwe cd van Elly Zuiderveld uit. Daarop staan alle nieuwe liedjes van het kinderprogramma 'Elly en de wiebelwagen'. De twee grappenmakers Dop en Kurk uit het EO-programma praten de cd met grapjes aan elkaar en zingen samen met Elly en drie kleuters 13 leuke en leerzame liedjes. Elly: "Deze cd is weer helemaal anders. Als ik 'm hoor moet ik altijd weer grinniken of raak ik ontroerd."

De cd bevat alle liedjes uit het laatste seizoen van het EO-programma Elly en de Wiebelwagen. Elly Zuiderveld (bekend van het duo 'Elly en Rikkert', dat sinds de jaren zestig bekende Nederlandstalige muziek maakt) zingt de liedjes, terwijl de clowns uit het tv-programma de gevoelens van de kleintjes verwoorden en de liedjes aan elkaar praten

"Als je een schat vindt, spring je in het rond. Dan wil je feest gaan vieren, zo blij dat je hem vond. Dan wil je alles geven, ja, wel je hele leven, omdat die schat bestond! Waar is de schat... ? Daar is de schat! Die schat zit in je hart!" Dit is een van de teksten uit het liedje 'Waar is de schat?' De thema's in de liedjes leren kinderen Bijbelse waarden. Ze laten zien dat kinderen kostbaar zijn. Elly: "De cd is minstens zo leuk en leerzaam als de vorige. Het gaat bijvoorbeeld over het thema dood. 'Doodgaan is opstaan', heet het liedje. We laten kinderen weten dat de dood niet het einde is; echt prachtig! En als ik bijvoorbeeld de solo hoor waarin een verdwaald jongetje zingt 'Ik wil naar huis, ik wil naar huis!, dan raak ik weer op slag vertederd.

De cd bevat de volgende liedjes:


1. Wiebelwagenlied (leader)

2. Sterretjes

3. Vier dikke vrienden

4. Ik wil ik wil

5. We zitten in een bootje

6. Door dik en dun

7. Veilig thuis

8. Niet bang zijn

9. Verrassing

10. Kom maar, kom maar

11. Zal ik wat voor je doen?

12. Denk eens even na

13. Doodgaan is opstaan

14. Waar is de schat?

De nieuwe cd is verkrijgbaar in de reguliere boekhandels en via eo.nl/shop.

Noot voor redactie,

Evangelische Omroep