Gemeente Haaksbergen

Resultaten imago-onderzoek

Het beeld dat de inwoners van Haaksbergen over hun eingen gemeente hebben, is beter dan een aantal jaren geleden. Dat blijkt uit de resultaten van het tweede imago-onderzoek dat de gemeente in het eerste halfjaar van 2007 heeft laten houden. In 2004 was er voor de eerste keer een dergelijk onderzoek. Het gemeentebestuur wil daarmee meer inzicht hebben in het beeld dat de inwoners hebben over onder meer de openheid en burgergerichtheid van de eigen gemeentelijke organisatie.

Volgens het laatste onderzoek scoort de gemeenten op vrijwel alle fronten beter dan drie jaar geleden. Zo wordt het functioneren van het gemeentebestuur (college van burgemeester en wethouders) gewaardeerd met een gemiddeld rapportcijfer van 6,7. Dat is ongeveer tien procent hoger dan bij het onderzoek in 2004. Toen was dat nog 6,1. Ook de gemeenteraad, de ambtelijke organisatie, het leven en wonen in het eigen dorp én GemeenteNieuws kregen een hoger rapportcijfer.

Over de integriteit van de gemeentelijke organsiatie hebben de inwoners in het algemeen een positief beeld. Slechts vijf procent denkt dat het slecht gesteld is met de integriteit van de gemeente. Het beeld dat de inwoners van hun eigen gemeentelijke overheid hebben, is een stuk positiever dan het beeld over de rijksoverheid, aldus het onderzoek. In het algemeen zien de inwoenrs van Haaksbergen ook een duidelijk verschil tussen het rijk en de gemeente. Dit in tegenstelling tot het landelijk beeld, waarbij wordt gedacht dat 'het allemaal één pot nat' is.

Klik hier voor het complete rapport van het imago-onderzoek.