Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

KPN EN ATOS ORIGIN versterken hun samenwerking

en vernieuwen OUTSOURCINGSOVEREENKOMSTEN

Utrecht, 18 juli 2007 - KPN en Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, kondigen een vernieuwing van hun samenwerking in Nederland aan, zodat deze beter aansluit op veranderingen in KPN's strategie. Hiertoe hebben beide partijen een aantal Heads of Agreement en intentieverklaringen ondertekend. Atos Origin zal het overgrote deel van haar huidige dienstverlening aan KPN blijven leveren. De overeenkomsten, die worden verlengd met een minimum van drie jaar, hebben geen invloed op de lopende overeenkomsten tussen Atos Origin en KPN dochters E-Plus in Duitsland en BASE in België.

De intensieve samenwerking tussen Atos Origin en KPN op het gebied van outsourcing en IT-dienstverlening begon in 2001. Sindsdien levert Atos Origin datacenter- en end user services, systeemintegratie, consultancy en applicatiebeheer aan KPN in Nederland, Duitsland en België. Beide partijen zijn overeengekomen dat Atos Origin verantwoordelijk blijft voor het beheer en onderhoud van de huidige IT-toepassingen binnen KPN. Als resultaat van de nieuwe overeenkomst heeft KPN Atos Origin bovendien geselecteerd als haar enige systeemintegrator voor Enterprise Integration en Delivery Orchestration.

Atos Origin en KPN zetten hun bestaande samenwerking op het terrein van datacenter-services gewoon voort. Omdat KPN wil uitgroeien tot een leidende partij in de Nederlandse markt voor infrastructurele IT-dienstverlening - inclusief housing en hosting - draagt Atos Origin het beheer van drie voormalige KPN-datacenters in Nederland - over aan KPN. Bij deze overdracht - die aansluit op de strategie die Atos Origin met haar datacenters voor ogen staat - gaat het om drie van de zes van haar Nederlandse datacenters. De strategie is gericht op de verdere consolidatie van bestaande datacenters in strategische locaties met een zeer hoge beschikbaarheid in Nederland en andere belangrijke landen. De overeenkomst met KPN heeft geen gevolgen voor klanten van Atos Origin en de kwaliteit van de hoogwaardige diensten die aan hen worden geleverd.

Daarnaast begeeft KPN zich op de markt voor werkplekdiensten. Als logisch gevolg van deze strategie zijn beide partijen overeengekomen dat KPN end user services - nu nog geleverd door Atos Origin - na een overgangsperiode zal insourcen. Met de nieuwe outsourcingsovereenkomsten is geen overname van medewerkers gemoeid. Door de toegenomen vraag van andere klanten naar dienstverlening en omdat Atos Origin datacenter services blijft leveren aan KPN, heeft de vernieuwing van de overeenkomsten geen consequenties voor de medewerkers van Atos Origin.

"KPN is een heel ander bedrijf dan in 2001. We zijn erg blij dat we een manier hebben gevonden om onze langjarige samenwerking met Atos Origin voort te kunnen zetten en tegelijkertijd onze positie als leverancier van IT-diensten in Nederland te versterken", aldus Marcel Smits, CFO van KPN. "We kijken uit naar de vernieuwing en versterking van onze relatie met Atos Origin."

"Deze overeenkomsten tonen aan dat Atos Origin in staat is te bouwen aan langdurige vertrouwensrelaties die verschillende outsourcingscycli omvatten. Het overdragen van de controle over drie van onze zes datacenters in Nederland past daarnaast uitstekend in ons 303-transformatieplan", zegt Wilbert Kieboom, Senior Executive Vice President Operations van Atos Origin. "KPN is en blijft één van onze grootste klanten. De telecomsector vertegenwoordigt bovendien een van onze belangrijkste markten in Nederland. De nieuwe invulling van de relatie tussen KPN en Atos Origin stelt ons ook in de toekomst in staat onze dienstverlening aan klanten in deze branche verder te optimaliseren."

Over Atos Origin
Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van 5,4 miljard euro in veertig landen met een werknemersaantal van ruim 50.000 van wie circa 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand. Atos Origin staat genoteerd op de Paris Eurolist Market en opereert onder de namen Atos Origin, Atos Euronext Market Solutions, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com


- EINDE PERSBERICHT -

Noot aan de redactie (