Politie Gelderland-Zuid

Vierde avond Vierdaagsefeesten

Nijmegen, 18-07-2007 o Op de vierde avond van de Vierdaagsefeesten was het druk in het centrum van Nijmegen. Het vuurwerk (De Waal in vlammen) trok heel veel toeschouwers. Met lichtkranten en cityguides werd het publiek gereguleerd. Ook bij de vermaakcentra Koningsplein, Hunnerpark, Valkhof en Molenstraat was het erg druk. De politie heeft in totaal achtien personen aangehouden.

Een overzicht van de incidenten:

* Op de Regulierstraat werden rond 02.00 uur drie personen aangehouden met een hoeveelheid drugs. Het gaat om een 19-jarige Arnhemmer, een 16-jarige jongen uit Ravenstein en een 25-jarige man uit Elst. De mannen zijn ingesloten en onderzocht wordt of zij zich bezig hielden met het dealen van drugs.
* Na een vechtpartij op het Joris Ivensplein werden rond 04.00 uur in het Kronenburgpark en op de Stieltjesstraat in totaal zeven personen aangehouden. Ook deze verdachten zijn allemaal ingesloten om de juiste toedracht uit te zoeken. De verdachten allemaal afkomstig uit Nijmegen variëren in leeftijd tussen de 16 en 18 jaar.

* Verder werden er drie personen aangehouden voor openbare dronkenschap

* Drie personen werden aangehouden voor kleinere vechtpartijtjes.
* Een 13-jarige jongen werd omstreeks 00.30 uur betrapt bij het stelen van blikjes frisdrank. Hiervoor zal hij een Haltstraf krijgen. Hij werd later in de nacht door zijn vader opgehaald.
* Een persoon werd aangehouden in verband met belediging van een politieman. Hij kreeg van het Openbaar Ministerie een transactie aangeboden van 240 euro.

(06)