Routenet en Trafficnet bieden vanaf nu verwachte reistijd door files


BREUKELEN, 20070718 -- Locatienet, het bedrijf achter de mobiliteitssites Routenet en Trafficnet, heeft deze websites uitgebreid met een nieuwe functionaliteit. Deze biedt de mogelijkheid om binnen `Mijn Routes' de verwachte reistijd voor persoonlijke dagelijkse routes te bekijken. Naast een overzicht van de actuele files op opgeslagen routes wordt ook de reisduur berekend aan de hand van de actuele verkeerssituatie.

Duizenden mensen maken dagelijks gebruik van `Mijn Routes' op de website Trafficnet (www.trafficnet.nl) om in één oogopslag te zien of er file staat op hun persoonlijke routes. Deze nieuwe functionaliteit berekent nu ook de actuele reisduur afhankelijk van de files, waarbij de vertraging wordt weergegeven in minuten. Deze berekening wordt iedere 3 minuten ververst.

Sebastiaan Raaphorst, directeur van Locatienet: "De markt kenmerkt zich door verschillende onderzoeken en experimenten op het gebied van actuele en verwachte reistijden. Locatienet onderscheidt zich door de praktische invulling hiervan, zoals de actuele reisduur van de persoonlijke routes. Wij houden ons voortdurend bezig met het ontwikkelen van dit soort geavanceerde toepassingen voor weggebruikers."

Gebruikers kunnen op www.trafficnet.nl/login.asp de persoonlijke route instellen en in één oogopslag zien of er file staat op hun route en welk effect dit heeft op de reisduur.

Over Locatienet
Internetuitgever Locatienet BV is het bedrijf achter de bekende internetsite www.routenet.nl en het internationale merk Routenet. Locatienet is gestart in 1996 en gevestigd te Breukelen. Sinds maart 2000 vormt Locatienet een zelfstandige BV met PTV AG en het management als huidige aandeelhouders. Met een maandelijks bereik van ongeveer 30% en 3,5 miljoen unieke gebruikers in Nederland was Routenet.nl in 2006 het 16e domein van Nederland (Bron: Multiscope).
Locatienet is in de Benelux de standaard als gaat om het inzetten van kaarten en routeplanning voor de zakelijke websites. Haar webtechnologieën, of webservices, worden gebruikt door duizenden Nederlandse en Vlaamse bedrijven die hun bezoekers willen bedienen met betrouwbare kaart en/of route informatie.
Routenet® en Locatienet® zijn geregistreerde handelsmerken van Locatienet BV in de Benelux.





Ingezonden persbericht