Gemeente Den Haag

UITNODIGING PERSCONFERENTIE

18 juli persconferentie voor Koninkrijksspelen voor de Jeugd 2007

Den Haag, 13 juli 2007

Den Haag is klaar voor de Koninkrijksspelen 2007, die plaatsvinden van 21 tot en met 27 juli 2007. Wethouder Sander Dekker (Gemeente Den Haag), Erica Terpstra (NOC*NSF) en Ben Sonnemans (chef de Mission) geven op 18 juli een persconferentie met de laatste stand van zaken van de Koninkrijksspelen.

Staatssecretaris Jet Bussemaker (ministerie VWS), wethouder Jetta Klijnsma (Gemeente Den Haag), Rob de Waal (organisator Koninkrijksspelen Sport) en Arthur de Bussy (organisator Koninkrijksspelen Cultuur) zijn tevens aanwezig om het belang van de Koninkrijksspelen te benadrukken.

Programma
Ontvangst 10:30 uur
Conferentie 11:00 -12:00 uur
Lunch 12:00 -13:30 uur

Koninkrijksspelen 2007
Een week lang wordt een sportieve strijd gestreden tussen jonge toptalenten uit Nederland, Aruba en de Nederlandse Antillen. Baseball, bowlen, judo, softbal, tennis, voetbal en zwemmen zijn de zeven sporten die op het programma staan. Verspreid over Den Haag vinden de verschillende wedstrijden van de Koninkrijksspelen 2007 plaats. Iedereen is hierbij van harte welkom. De toegang voor alle wedstrijden en festiviteiten is gratis.

Het NOC*NSF en de sportbonden hebben ruim 300 talentvolle spelers geselecteerd tussen de 12 en 17 jaar. Wie wint dit jaar de meeste medailles? Gaat Nederland wederom met het meeste eremetaal aan de haal of blijkt Aruba of de Nederlandse Antillen deze editie te sterk? Het beloven in ieder geval weer spannende wedstrijden te worden op de verschillende sportaccommodaties in Den Haag.

Koningin aanwezig bij Koninkrijksspelen
De Koninkrijksspelen worden op 21 juli met een wervelende show op het Spuiplein geopend door prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Gedurende de week worden op de boulevard van beachresort Kijkduin verschillende festiviteiten georganiseerd die in het teken staan van de Koninkrijksspelen.

De sluitingsceremonie wordt bijgewoond door Hare Majesteit de Koningin in het stadion van Storks. Het eindfeest vindt dit jaar plaats op de Uithof, met een optreden van de Haagse reggaeband Splendid. Kijk voor meer informatie op www.koninkrijksspelen2007.nl.

Koninkrijksspelen Cultuur
Bij de persconferentie is ook Arthur de Bussy aanwezig om toelichting te geven over de Koninkrijksspelen Cultuur. De Koninkrijksspelen Cultuur worden dit jaar voor het eerst georganiseerd en concentreren zich rondom het openingsweekend. Ze bestaan uit een driedaags festival en hebben de titel 'Kroonjuwelen'. Het culturele programma, dat van 20 tot en met 22 juli plaatsvindt, bestaat uit muziek, dans, theater en andere kunstvormen van Antilliaanse, Arubaanse en Nederlandse artiesten.

Aanmelding
Graag zien wij uw aanmelding tegemoet via
mennovinck@koninkrijksspelen2007.nl of 06 42300776.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Menno Vinck (mennovinck@koninkrijksspelen2007.nl / 06 42300776)of Julie Verhoeff (Julie@zootz.nl / 06 46426842) of kijk op
www.koninkrijksspelen2007.nl en www.kroonjuwelen.nu