Volgende (waterschaps)verkiezingen ook online.

18/07/2007 11:44
Klantkwadraat BV


Persbericht: Volgende verkiezingen ook online?

De eerste volgende verkiezingen zijn die voor de waterschappen. Traditioneel de verkiezingen met de laagste opkomst. Door kiezers ook de mogelijkheid te bieden om veilig online hun stem uit te brengen, zal de opkomst (veel) groter zijn. De toenemende rol van de waterschappen en de deelname van politieke partijen aan de verkiezingen maken deze verkiezingen tot de belangrijkste in de historie.

De ontwikkeling van de Moodmonitor(C) naar een online verkiezingsplatform heeft al bij tal van ondernemingsraden belangstelling gewekt. Door verkiezingen multimediaal aan te bieden worden moeilijk bereikbare groepen wél bereikt. Zowel jongeren als ouderen kunnen op scholen, thuis of in buurthuizen stemmen. Door koppeling met traditionele stemsystemen wordt voorkomen dat stemmen dubbel worden geteld. De traditionele manier van stemmen 'overruled' de online uitgebrachte stem.

Voor ondernemingsraden en medezeggenschapsraden is de Moodmonitor de oplossing voor het snel raadplegen van de achterban en het organiseren van verkiezingen. Organisaties als Mesos, Daimler Chrysler, Evian, Gemeente Breda hebben al belangstelling getoond voor de toepassing van de Moodmonitor(C).

De Moodmonitor(C) is gekandideerd voor de Broos van Erp prijs 2008.

De Moodmonitor is oorspronkelijk ontwikkeld door Klantkwadraat BV te Zeist, als multimediale online webtool voor haar klanten: professionele dienstverleners om portfolio en serviceniveau af te stemmen met de klant. In tegenstelling tot gewoon marktonderzoek wordt niet een bureau ingeschakeld, maar voert de organisatie het onderzoek zelf uit. Voordelen zijn de veel lagere kosten en de directe invloed die de organisatie heeft op de uitvoering van het onderzoek. Daarnaast blijven de vragenlijsten, respondenten en data eigendom van de gebruiker van de Moodmonitor en niet van het onderzoeksbureau!

Klantkwadraat is het expert- en kenniscentrum voor de frontoffice. Wij helpen onze opdrachtgevers met het vinden van antwoorden op veranderingen, zoals nieuwe eisen van klanten, medewerkers en andere interne en externe stakeholders. Wij adviseren en implementeren kansrijke nieuwe oplossingen in IT en communicatie. Links: http://www.klantkwadraat.nl