Belgische Federale Overheid


13-07-2007

Nationale Feestdag 2007 in Brussel

Overal te lande wordt de Nationale Feestdag op verschillende manieren gevierd. Hieronder vindt u alvast het programma van de feestelijkheden te Brussel. Vergeet de vlag niet uit te hangen en veel plezier.

20 juli 2007

19.30 u. - Bal national - Vossenplein

De Nationale Feestdag vangt in Brussel al aan op 20 juli 2007 met het Nationaal Bal op het Vossenplein. Vanaf 19.30 u kunnen danslustigen de beentjes losgooien op het Bal moderne. De concerten beginnen om 20.45 u. Naast uzelf worden verwacht: Jos Mommen, Nicole en Hugo, Sttellla en de Magical Flying Thunderbirds.

Bal national

21 juli 2007

10 u. - Te Deum - Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal

De Koning en de Koningin en Koningin Fabiola wonen het Te Deum bij in de Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal te Brussel. Andere leden van de Koninklijke familie wonen het Te Deum.bij in Gent, Luik, en Büllingen.

10 u. - Feest in de Warande - van Warandepark tot Poelaertplein en op het Koningsplein, het Museumplein, de Kunstberg, de Regentschapsstraat en de Grote Zavel.

Het feest staat in het teken van de 50ste verjaardag van de ondertekening van het Verdrag van Rome. Onder de talrijke animaties vermelden we de opendeurdagen bij een aantal openbare instellingen, sportinitiaties Olympicnic, straattheater, een politiedorp, stands van verschillende lidstaten van de Europese Unie, een muzikaal podium en een reeks mobiele animaties.

Op de website van de Vereniging ter bevordering en promotie van Brussel 1886 vzw kunt u het volledige programma downloaden.

16 u. - Militaire en civiele défilé - Paleizenplein

23 u. - Vuurwerk - Paleis der Academiën

Het vuurwerk wordt afgestoken vanuit de tuinen van het Paleis der Academiën. Toegang via het Koningsplein en de Koningsstraat.