Ingezonden persbericht


Persbericht Radio 2 - 19 juli 2007

Vrijdag 20 juli 2007:

Radio 2 Zomerfestival: Doe Maar op het No Nukes Festival (1982)

Vrijdag 20 juli besteedt het Radio 2 Zomerfestival speciale aandacht aan de Nederlandse band die de grootste hype ooit op zijn naam heeft staan: Doe Maar. Tussen 22 en 23 uur presenteert Marc Stakenburg een bijzonder optreden uit 1982. Op 9 april dat jaar speelde Doe Maar op het No Nukes Festival in de Jaarbeurs in Utrecht.

De populariteit van Doe Maar reikte toen tot ongekende hoogten. Het album 'Doris Day en andere stukken' was net verschenen. De fraaie reggae-georiënteerde nummers en de veelzeggende teksten gingen haast verloren in de massale adoratie voor vooral Henny en Ernst.

Het No Nukes Festival was een protest tegen de voorgenomen plaatsing van kernraketten in Nederland. Later dat jaar bracht Doe Maar de single 'De Bom' uit.

Radio 2 zet deze zomer negen weken lang dagelijks een andere artiest centraal. Hoogtepunt is iedere dag de uitzending tussen 22 en 23 uur van unieke liveopnamen van telkens een andere dagartiest. Marc Stakenburg verzamelde in de archieven van onder andere de VARA en de KRO bijzondere oude en fraaie recente concertopnamen.

Tussen 2 juli en 31 augustus zijn concerten te horen van onder meer Elvis Costello, R.E.M., Charles Aznavour, Bløf en Jamie Cullum. De volledige lijst van 45 dagartiesten staat op www.radio2.nl.

Gedurende de dag wordt in elk programma een aantal nummers gedraaid van de dagartiest. Popdeskundige Leo Blokhuis speelt verspreid over de programma's Ontbijtradio, Gouden Uren, Tijd voor Twee, Schiffers.FM en Knooppunt Kranenbarg een popquiz over de dagartiest.

De programma's haken bovendien op andere manieren in op de dagartiest: Ontbijtradio presenteert dagelijks een column, Gouden Uren heeft een quiz, Schiffers.FM de Muziekpuzzel en Knooppunt Kranenbarg de Top 3 van de dagartiest.

www.radio2.nl



Ingezonden persbericht