Politie Haaglanden

persberichten 20 juli

Haaglanden, 20-07-2007

Slordigheid leidt tot vondst hennepkwekerij
Den Haag - Slordigheid is de eigenaar van een hennepkwekerij duur komen te staan. De bewoner van het pand verloor ongeveer twee weken de sleutels van zijn woning aan de Laan van Wateringse Veld. De buren vonden de sleutelbos en bewaarden deze. Omdat de sleutels niet werden opgehaald, gaven ze deze donderdagochtend aan de beheerder van het complex waarvan de woning deel uitmaakt. De beheerder besloot in de woning te kijken en trof een hennepkwekerij aan. De man belde direct de politie, die de kwekerij liet ontmantelen. In totaal werden zo'n 300 hennepplanten aangetroffen. Deze zullen net als de kweekapparatuur worden vernietigd. De politie is op zoek naar de bewoner van het huis.

Spookrijdster in Balistraat
Den Haag - Een 26-jarige Haagse vrouw reed vrijdag 20 juli omstreeks 00.38 uur in de Balistraat tegen de richting in van het verkeer. Zij reed hierbij een politieauto tegemoet. Nadat zij was gestopt en het portier opende, kwam een alcohollucht de agenten tegemoet. Een blaastest bevestigde het vermoeden dat zij onder invloed van alcohol was. De meetapparatuur gaf 945 ugl aan. Dat leverde haar een proces verbaal op en ook het rijbewijs moest zij inleveren. Verder bleek dat zij nog een boete had openstaan van ruim 300 euro, die zij meteen betaalde. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Man bevrijd uit gekantelde auto
Den Haag - Een 47-jarige Haagse man is vrijdag 20 juli omstreeks 01.15 uur in de Bloemfonteinstraat uit zijn gekantelde auto bevrijd. Het voertuig lag op zijn kant en de man zat beklemd. Het dak is van het voertuig geknipt en zo is de man uit de auto bevrijd. De man bleek geen letsel te hebben. Hoewel hij wel aanspreekbaar was, kon hij zich niet herinneren wat er was gebeurd en hoe zijn auto op de kant terecht was gekomen. Omdat het slachtoffer naar alcohol rook, is van de man bloed afgenomen.

Man vernield eigen auto
Leidschendam-Voorburg - De politie hield donderdag 19 juli om 19.00 uur een 30-jarige Hagenaar aan. De man vernielde aan de Willem de Bijelaan met een breekijzer een auto. Politieagenten die de man aanspraken constateerden dat hij ook enkele ruiten had ingeslagen. Aan het bureau bleek dat de man zijn woede koelde op zijn eigen auto. Hij had de auto een tijdje uitgeleend aan een kennis en die had verzuimd om de wegenbelasting en verzekering te betalen. Dat leverde enkele boetes op waarna de man zo boos werd dat hij zijn eigen auto vernielde. Het verhaal werd nog treuriger toen bleek dat de man ook nog een boete van 500 euro had open staan. Nadat deze was betaald mocht de man weer gaan.

Invalidenwagentje tegen vrachtwagen
's-Gravenzande - Een vrachtenwagen kwam 19 juli rond 11 uur op de Julianalaan in botsing met een 78-jarige man in een invalidenwagen. De ambulance vervoerde het slachtoffer naar het ziekenhuis. Omdat het slachtoffer naar alcohol rook, is in het ziekenhuis van de man bloed afgenomen. De uitslag daarvan is nog niet bekend. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Jongen op gestolen fiets
Delft - Een 22-jarige Delftenaar zag donderdag 19 juli om 21.20 uur over de Poptahof Noord een 15-jarige jongen op een fiets rijden. De man herkende zijn enkele dagen geleden gestolen fiets, hield direct de bestuurder aan en droeg hem over aan de politie. Aan het politiebureau verklaarde de jongen dat hij de fiets had gekocht van iemand op straat voor 20 euro. Hij kreeg een proces-verbaal wegens heling en de fiets ging direct terug naar de opgeluchte eigenaar.

Klem onder viaduct
Delft - Een 37-jarige vrachtwagenchauffeur uit Breda schatte donderdag 19 juli om 11.30 uur de hoogte van zijn vrachtwagen verkeer in. De man reed zich klem onder het viaduct in de Molenstraat. Een takelwagen moest er aan te pas komen om de onfortuinlijke chauffeur en zijn wagen weer los te trekken.

Er gloeiend bij
Zoetermeer - De politie controleerde donderdag 19 juli kort voor middernacht op de Oostweg een 55-jarige automobilist uit Rotterdam. De man kon geen rijbewijs overleggen. Dat was ook niet zo vreemd, omdat het rijbewijs van de man eerder was ingevorderd. Verder spitten leerde dat de man nog 16 dagen hechtenis te goed had en nog vijf openstaande bekeuringen moest betalen. De man werd direct ingesloten.

Heterdaadje
Zoetermeer - Een 23-jarige Haagse werd donderdag 19 juli om 20.35 uur in het winkelcentrum Meerzicht betrapt op winkeldiefstal. De vrouw nam enkele schoonheidsproducten mee zonder te betalen. Dat had ze beter wel kunnen doen, want aan het bureau bleek dat zij nog zestig dagen gevangenisstraf te goed had. Een 45-jarige Hagenaar overkwam min of meer hetzelfde. Ook hij werd betrapt op winkeldiefstal bij een winkel aan de Westwaarts, maar had nog negen bekeuringen openstaan. Aangezien de man die weigerde te betalen, kon ook hij de cel in.

Over de kop
Zoetermeer - De bestuurster van een personenauto sloeg donderdag 19 juli om 17.30 uur met haar auto over de kop. De vrouw (leeftijd onbekend) raakte met haar auto een betonnen afscheiding, werd gelanceerd en belandde ondersteboven op het wegdek. De onfortuinlijke vrouw werd met onbekend letsel vervoerd naar een ziekenhuis. De rijbaan van de Afrikaweg is gedurende enige tijd afgesloten geweest voor al het verkeer.