Politie Gelderland-Zuid

Alcoholcontrole Vierdaagsefeesten

Nijmegen, 20-07-2007 o Donderdagavond en nacht is door het team Verkeershandhaving van de politie Gelderland-Zuid, op verschillende locaties in Nijmegen een alcoholcontrole gehouden. In totaal werkten 1863 bestuurders mee aan een blaastest. Twaalf bestuurders bleken deze avond en nacht teveel gedronken te hebben.

Gisteravond werden de controles gehouden op de Hatertseweg, St. Annastraat, Coehoornstraat, Groesbeekseweg en de Voorstadslaan. Twaalf bestuurders bliezen boven het wettelijke maximum van 220 ugl. Het hoogst gemeten resultaat bedroeg 385 ugl. Een bromfietsbestuurder is ook bekeurd voor het rijden onder invloed op een gemotoriseerd voertuig.

Naast de overtredingen voor het rijden onder invloed zijn twee bestuurders bekeurd voor het negeren van een rood licht, rijden zonder geldig rijbewijs (2) en het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs. Een 50-jarige Nijmegenaar is aangehouden na belediging van een verkeersassistent tijdens de controle. De verdachte bekende dit feit op het politiebureau en heeft een boete opgelegd gekregen van 220 euro. (01)