Politie Hollands Midden

Datum: 20 juli 2007

Noordwijk Verkeersongeval Donderdag 19 juli even na 22.00 uur vond op de kruising Langevelderlaan/Langevelderlaan een aanrijding plaats. Een 42 jarige automobilist uit Noordwijkerhout reed in de richting van de Randweg en sloeg linksaf de Langevelderlaan in. De bestuurder zag hierbij een 52 jarige fietser uit zijn woonplaats over het hoofd. De fietser werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Warmond Verkeersconflict De politie heeft donderdag 19 juli om 18.00 uur een 37 jarige man uit Warmond aangehouden op verdenking van poging zware mishandeling en bedreiging. De Warmonder was op de Jan Steenlaan met zijn auto tegen een geparkeerde auto gereden. De Warmonder bleek onder invloed te zijn van alcohol en blies later 815 ug/l. De eigenaar van de auto en de Warmonder waren het schadeformulier terwijl de laatste zijn zoontje op de arm had. De Warmonder dacht dat de echtgenote van de man de politie wilde bellen en begon zich vervelend te gedragen. De Warmonder pakte hierna een kapmes, begon hiermee te zwaaien en bedreigde het paar. De Warmonder gooide zijn zoontje van zich af waarna het kind op de buik terechtkwam. Tussen de twee mannen ontstond en worsteling waarbij de eigenaar van de auto letsel aan een vinger opliep. Na enige tijd werd de Warmonder weer rustig en werd het kapmes in de auto gezet. De Warmonder is met zijn kind weggereden, maar werd korte tijd later aangehouden. Tegen de Warmonder wordt proces verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leiden Insluiping in woning Donderdag 19 juli vond er een insluiping plaats in een woning aan de Beijerincklaan. De bewoonster liep omstreeks 16.00 uur naar de vuilcontainer en had haar woning niet afgesloten. Onderweg kwam zij de buurvrouw tegen en maakte een praatje. Bij thuiskomst ontdekte zij dat er sieraden en haar portemonnee waren weggenomen.

Leiden Beroofd van mobiele telefoon Een 32 jarige Rotterdammer is donderdag 19 juli tussen 15.00 en 15.15 uur beroofd van zijn mobieltje. De man liep al telefonerend over de Hooglandse Kerkgracht toen een man op een zwarte scooter hem van achteren naderde. De scooterrijder reed langzamer en rukte de telefoon weg. Op hoge snelheid reed de scooterrijder weg in de richting van de Hooigracht. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844. De scooterrijder droeg een zwarte helm, een vaal shirt en een blauwe korte broek.

Leiden Aanhouding op verdenking van beroving De politie heeft een 53 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van een beroving op dinsdag 12 juni. Een 24 jarige fietser uit Leiden werd dinsdag 12 juni even na 01.30 uur beroofd van zijn tas die aan zijn stuur hing. De Leidenaar reed over de Rijnsburgerweg in de richting van Oegstgeest. Bij de rotonde ter hoogte van de Kagerstraat fietste een man langs. De man fietste voorbij maar stopte verderop. Toen de Leidenaar hem weer genaderd was trok de man de plastic tas met inhoud van het stuur. Gelijk hierop is de man weggerend in de richting van het station. De Leidenaar is de man achterna gerend en zag dat deze de plastic tas liet vallen. Inmiddels was het geld uit de tas genomen. De politie startte een onderzoek en kwam via getuigenverklaringen op het spoor van de verdachte. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zal zijn daden moeten verantwoorden aan justitie.

Roelofarendsveen Verkeersongeval Een 49 jarige motorrijder uit Oude Wetering is donderdag 19 juli rond 17.20 uur gewond geraakt na een ongeval op het Noordeinde. De motorrijder reed achter een bestelauto toen deze rechtsaf een terrein op reed. De bestuurder van de auto, een 35 jarige Amstelvener, reed hierna achteruit en zag de motorrijder over het hoofd. De motorrijder moest hard afremmen en de auto ontwijken om een aanrijding te voorkomen. Hij kwam ten val en liep een gebroken sleutelbeen op. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na inbraak De politie heeft vrijdag 20 juli even voor 03.00 uur een 20 jarige man uit Tilburg aangehouden na inbraak in een bedrijf aan de Castorstraat. De verdachte werd bij het pand aangetroffen na een inbraakalarm. Terwijl agenten wachtten op de sleutelhouder zagen zij een gat in een ruit. Zij vermoedden dat de inbreker nog aanwezig was en maanden hem naar buiten te komen. De verdachte gaf zich hierop over.

Moordrecht Uit de hand gelopen ruzie Afgelopen dinsdagavond 17 juli is een ruzie op de speelplaats aan de Kraaiennest uit de hand gelopen. Jongens die daar aan het spelen waren kregen ruzie met elkaar. Het liep uit tot een vechtpartij. Een vader van een van de jongens zag de vechtpartij en wilde de jongens uit elkaar halen. Tijdens deze handeling gaf dan wel niet opzettelijk een tik in het gezicht van een ander jongetje. De jongens gingen hun eigen weg en ook de vader, een 39 jarige Moordrechter, ging naar huis. Thuis aangekomen kwamen twee mannen en een vrouw verhaal halen bij de Moordrechter. De Moordrechter kreeg rake klappen en moest uiteindelijk per ambulance naar het Groene Hart ziekenhuis gebracht worden. De Moordrechter heeft aangifte gedaan van mishandeling. De verdachten hebben zich vrijwillig bij de politie gemeld, zij zijn vrijdagochtend gehoord en verklaren.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --