Persberichten Rijn & Venen, 10.50 uur

Utrecht, 20-07-2007

Freerun

MIJDRECHT De melding van een inbraak leidde in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 juli tot een verbaasd hoofd over een dakrand.

Rond 02.30 uur zag een getuige mannen met zaklantaarns op het dak van een winkel aan het Molenhof lopen. Hij belde 112 en direct gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse.

De eerste agenten hoorden inderdaad ook geluiden van het dak komen. Zij namen in afwachting van de andere agenten ieder op een hoek een positie in zodat de verdachten niet konden vluchten. Plotseling zag een agent een zeer verbaasd hoofd over de dakrand steken. Het hoofd verdween weer even snel als het was gekomen en vervolgens sprongen twee jongens aan de zijde van de Dorpstraat van het dak. Na een sprint van een agent werd het tweetal, jongens van 13 jaar uit Mijdrecht, aangehouden.

Op het dak werd kort daarna een derde verdachte, leefijd- en plaatsgenoot van de andere twee, aangehouden. De drie jongens hadden niets kwaads in de zin, maar verklaarden voor de lol op het dak te zijn geklommen met in het achterhoofd het fenomeen freerun (het op daken klimmen, over daken rennen, van dak tot dak springen, over relingen springen enz.). Door de agenten werd in het geheel geen schade geconstateerd.

De freerunners werden naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt voor baldadigheid. Het verbaal is in overleg met de ouders overgedragen aan Bureau HALT voor afdoening middels een alternatieve straf.

Alcoholcontrole

MAARSSEN Bij een korte alcoholcontrole aan het begin van de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 juli werd één automobilist aangehouden.

Bij de alcoholcontrole op de Straatweg en de Verbindingsweg moesten vijftien automobilisten blazen. Eén van hen, een 47-jarige Maarssenaar, had te veel gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 285 ug/l, terwijl het wettelijke maximum 220 ug/l is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

Gestolen fietsen

WOERDEN In een schuur bij een woning werden op donderdag 19 juli meerdere gestolen fietsen aangetroffen.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie rond 11.00 uur een onderzoek in de schuur van een woning aan de Adriaan van Ostadestraat in. De bewoner, een 36-jarige man, was aanwezig. In de schuur troffen de politiemensen zes fietsen aan. Alle fietsen stonden op slot en de Woerdenaar had geen sleutels van de fietsen. Bij navraag bij de politiemeldkamer bleek dat in ieder geval twee van de fietsen als gestolen gesignaleerd stonden. Daarop werden alle fietsen in beslag genomen en werd de bewoner aangehouden.

Bij verder onderzoek op het politiebureau bleek dat in ieder geval vier van de zes fietsen van diefstal afkomstig waren. Naar de herkomst van de twee andere fietsen wordt een onderzoek ingesteld. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs kwijt

WOERDEN Op donderdagavond 19 juli raakte een automobilist zijn rijbewijs kwijt omdat hij veel te veel had gedronken.

Rond 23.50 uur werd een automobilist op de Geestdorp gecontroleerd. Uit de blaastest bleek dat hij duidelijk te veel alcohol achter zijn kiezen had. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 710 ug/l, meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De man zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

ABCOUDE/BAAMBRUGGE - Op donderdag 19 juli heeft de politie tussen 07.30 uur en 14.45 uur op diverse plaatsen het verkeer gecontroleerd.

Op de Burgemeester des Tombesweg zijn 6 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel en 2 voor het overschrijden van de maximum snelheid. De hoogste snelheid bedroeg 68 km/h waar 50 km/h is toegestaan.

Op het Dokter van Doornplein zijn 10 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel, 2 keer voor het niet hebben van de parkeerschijf in de blauwe zone en 1 keer voor het negeren van de eenrichtingsweg.

Op de Kerstraat is 1 bekeuring uitgeschreven voor het parkeren op het trottoir. Op de Kerkgaarde eveneens 1 bekeuring voor het niet hebben van een parkeerschijf in de blauwe zone en voor hetzelfde feit 2 bekeuringen op de Hoogstraat. Op de Rijksstraatweg in Baambrugge kreeg
1 bestuurder een bekeuring voor het niet dragen van de gordel.

Man aangereden, automobilist rijdt door

OUDEWATER Op donderdag 19 juli werd een voetganger door een automobilist aangereden. De voetganger raakte gewond, de automobilist reed door.

Op de kruising van het Joostenplein met het Lefebureplein stak rond 15.05 uur een 44-jarige voetganger uit Oudewater het zebrapad over. Toen hij halverwege het zebrapad was, zag hij plotseling van rechts een auto aan komen rijden. De 44-jarige man werd ter hoogte van zijn knie door de auto aangereden, waarna de automobilist doorreed in de richting van de rotonde aan het Joostenplein. De auto was een blauwe Renault, vermoedelijk type 19.

Het slachtoffer werd met knieletsel per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. Daar bleek dat zijn knieschijf was gebroken.

Aan getuigen van de aanrijding wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Te veel op

MAARSSEN Een 64-jarige Amsterdammer werd op donderdagavond 19 juli aangehouden omdat hij met een slok op achter het stuur zat.

Rond 19.15 uur werd de Amsterdammer op de Zuilense Ring gecontroleerd. Uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 500 ug/l, meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.