Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2060721390

Vragen van het lid Leerdam (PvdA) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het aftreden van het bestuur van het Nederlands Fonds voor de Film. (Ingezonden 19 juli 2007)


1
Hebt u kennisgenomen van het artikel waarin het vertrek wordt aangekondigd van het voltallige bestuur van het Nederlands Fonds voor de Film, inclusief de twee leden die omwille van de continuïteit gevraagd zijn aan te blijven? Deelt u de mening dat de uitvoering van de regelingen kwetsbaar is? 1)


2
Klopt het dat verschil van inzicht over het toekomstig bestuursmodel van het Fonds voor de Film de reden was om af te zien van herbenoeming van een deel van het bestuur? Speelden er andere aspecten mee? Zo ja, welke?


3
Sluit u niet uit dat u in de toekomst vaker op soortgelijke wijze zult optreden teneinde te komen tot een grotere rol van cultuurfondsen in het cultuurbeleid?


4
Binnen welke grenzen zijn cultuurfondsen de zogeheten partners die ruimte en vertrouwen genieten?


5
Op welke wijze maakt u het bestuurlijk overleg tussen fondsen het en ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap inzichtelijk opdat parlementaire controle kan plaatsvinden?


1) Het Parool, 10 juli 2007