Politie Drenthe

Vrijdag

Hoogeveen, 20-07-2007

Auto tegen boom
DWINGELOO Op de Honingvlaken in Dwingeloo botste donderdagavond een bestelbus tegen een boom. De 20 jr. bestuurder uit Zuidwolde raakte, mede doordat hij geen autogordel droeg, licht gewond. De jongeman verklaarde de politie dat hij onder het rijden bezig was met zijn navigatieapparatuur waardoor hij niet oplette. Hij kwam met de auto in de berm en botste tegen een boom. Met verwondingen Sana het hoofd is hij voor onderzoek en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. (07-160818)

Auto over de kop
WACHTUM Op de A-37 bij Wachtum vloog donderdagmorgen een bestelbus over de kop. De 20 jr. bestuurster uit Mijnsheerenland raakte licht gewond. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Na behandeling mocht ze weer naar huis. Tijdens het inhalen kwam de vrouw met de bestelbus in de linkerberm. Ze probeerde de auto weer op de weg te krijgen maar dat mislukte. De auto schoot namelijk naar de andere kant van de weg en botste in de rechterberm tegen een geluidswal. Hierna vloog de auto over de kop en kwam op de vluchtstrook op de zijkant tot stilstand. Getuigen haalden de vrouw uit de auto. (07-160707)

Alcohol in het verkeer
MEPPEL Op het Bleekerseiland in Meppel botste donderdagavond een 53 jr. man uit Nieuwleusen met zijn bromfiets tegen een boom. De man raakte gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat hij gedronken had nam een arts op verzoek van de politie bloed af van de man. Over een paar weken zal het alcoholgehalte in het bloed bekend zijn. Omdat de bromfiets niet verzekerd is staat die voorlopig achter het politiebureau. (07-160815)

PEIZE Op de Groningerweg in Peize hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag twee automobilisten uit Groningen aan. Beiden hadden teveel gedronken. Bij een 34 jr. man werd een alcoholgehalte van 1,1 promille vastgesteld. Hij kan rekenen op een boete van 390,-. De andere automobilist, een 30 jr. man, had meer gedronken. Bij hem werd een alcoholgehalte van 1,7 promille vastgesteld. Dit resulteerde in het invorderen van zijn rijbewijs.

Harley Davidson gestolen
HOOGEVEEN Uit de Ten Oeverstraat in Hoogeveen is donderdagmiddag een zwarte Harley Davidson Independent voorzien van veel chroom gestolen. De 43 jr. eigenaar uit Klazienaveen had zijn motor rond 14.30 uur geparkeerd achter het Chinees restaurant. Toen hij een uur later terug kwam was de motor met een waarde van ongeveer 25.000,- weg. De motor stond met een remschijfslot afgesloten. Mogelijk is dit slot kapotgeslepen. Hoe dat is gebeurd is nog niet duidelijk. De politie hoopt dat er getuigen zijn die iemand bij deze motor hebben gezien of mogelijk hebben gezien dat iemand met zon motor is weggelopen of gereden, bijv. op een aanhanger of in een bus. Men kan bellen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000. (07-160756)

Fitnessapparatuur weg na inbraak
MEPPEL Onbekenden hebben tussen woensdagmiddag en donderdagmiddag ingebroken in een opslagplaats aan de Setheweg in Meppel en daarbij veel fitnessapparaten gestolen. Men kwam binnen door een deur te forceren. Uit de opslagplaats verdwenen o.a. 40 hometrainers, 19 roeimachines en 35 Ellipticals. De waarde bedraagt enkele tienduizenden euros. Voor vervoer van de spullen moet men gebruik hebben gemaakt van een vrachtwagen of aanhanger. (07-160690)

Winkeldievegge aangehouden
HOOGEVEEN Op aanwijzing van een getuige hield de politie donderdagmiddag op Het Haagje in Hoogeveen een 34 jr. vrouw uit die plaats aan. De vrouw was kort daarvoor betrapt bij het stelen van cosmetica uit een winkel aan de Hoofdstraat. De bedrijfsleidster was de vrouw naar buiten gevolgd en werd geslagen en gekrabd toen ze haar aansprak en tas wilde pakken. Doordat een man naar later bleek de 28 jr. vriend van de winkeldievegge met een hond zich er mee ging bemoeien liet de bedrijfsleidster de vrouw gaan en belde de politie. Een getuige meldde zich en volgde de winkeldievegge. Dit leidde naar Het Haagje waar hij de politie per telefoon naar toe leidde en de vrouw aanwees. De vrouw, een drugsgebruikster, is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. In haar tas vond de politie nog meer gestolen spullen. De vriend van de winkeldievegge is vrijdagmorgen aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. (07-160748)

Nepmerkkleding in beslag genomen
HOOGEVEEN Een controleur van de Stichting namaakbestrijding nam donderdag op de Hoofdstraat en Schutstraat bij drie kramen vervalste merkkleding bestaande uit 50 shirts, 14 onderbroeken en negen jassen in beslag. De controle werd samen met de politie uitgevoerd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-160654)

Vrouw mishandeld Huiselijk geweld
EMMEN Op de Hoofdstraat in Emmen hield de politie donderdagavond een 46 jr. man uit die plaats aan. De man had na een ruzie met zijn vriendin de woning verlaten. Toen de vrouw de man even later trof op de Hoofdstraat sloeg hij haar in het gezicht. De man is ingesloten en vrijdagmorgen na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. De vrouw deed aangifte. De politie maakt proces-verbaal op. De zaak wordt afgehandeld volgens het protocol Huiselijk Geweld (07-160837)

Geheime zender uit de lucht
WEITEVEEN De politie maakte samen met een controleur van het Agentschap Telecom donderdagmiddag een einde aan de uitzendingen van geheime zender MG (Mooi Genoeg). Er werd uitgezonden vanaf de Dordseweg in Weiteveen. Tegen een 16 jr. bewoner van deze straat wordt proces-verbaal opgemaakt. De zender is in beslag genomen. (07-160740)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.