Gemeente Schagen

Bestuurlijke intentie verklaring van de gemeente Schagen en Surplus

In het kader van het op afstand zetten van het onderwijs en de verzelfstandiging van het bestuur van het openbaar onderwijs heeft een taskforce op basis van vooraf gestelde randvoorwaarden en ver-kennende gesprekken de Stichting Surplus als eerste kandidaat aangewezen, dit proces gestalte te ge-ven. In de taskforce hebben wethouder Onderwijs Hans Heddes en wethouder Financiën Bert Nij-boer geassisteerd door vertegenwoordigers van het Directie Overleg Primair Onderwijs Schagen (DOPOS), de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad voor de openbare scholen in Schagen (GMR), de Ondernemingsraad (OR), de ambtelijke leiding (MT) en de werkeenheid Onderwijs zitting

De gemeente Schagen en Surplus zullen gezamenlijk een bestuurlijke intentie verklaring opstellen. Het plan is om in het vervolgtraject voor gezamenlijke rekening een onafhankelijke partij aan te zoe-ken. Deze zal tot taak krijgen in beeld te brengen welke materiele, financiële en personele situatie wordt aangetroffen. Ook zal de begeleiding van het verdere proces in handen van deze derde wordt gelegd.

In de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 23 januari 2007 is in verband met de voorgenomen verzelfstandiging van het bestuur van het openbaar onderwijs besloten een task-force te formeren. Dit met het doel draagvlak te creëren om het proces van verzelfstandiging tot een goed einde te brengen.

Op basis van vooraf gestelde voorwaarden is er in de op 27 maart 2007 gehouden vergadering van de taskforce voor gekozen om oriënterende gesprekken te gaan voeren met een tweetal mogelijke kandi-daten. Uitgangspunt hierbij was (en is), dat het bestuur van alle door de gemeente in stand gehouden openbare scholen aan het nieuwe bestuur wordt overgedragen. De hiervoor aangevoerde argumenten worden door allen betrokken partijen onderschreven. De keuze is gevallen op Stichting Surplus te Schagen.


* intentieverklaring.pdf