Ingezonden persbericht


Google introduceert Google Custom Search Business Edition

Een krachtige gehoste website-zoekdienst voor het mkb

Amsterdam, 20 juli 2007 - Vandaag kondigt Googlle Inc. Google Custom Search(TM) Business Edition aan, een eenvoudige en voordelige methode voor kleine ondernemingen om de Google-zoekfunctie aan hun website toe te voegen. In drie stappen kunnen ondernemingen zich online opgeven voor deze gehoste dienst. Binnen tien minuten kunnen klanten en bezoekers de site al doorzoeken met Google's zoektechnologie, voor meer relevante zoekresultaten.

'Miljoenen ondernemingen zijn online aanwezig maar bieden gebruikers niet de mogelijkheid hun site te doorzoeken,' zegt Dave Girouard, vice-president en algemeen directeur van Google Enterprise. 'Hoewel veel van deze ondernemingen investeren in zoekadvertenties en zoekmachine-optimalisering om beter vindbaar te zijn voor klanten, worden diezelfde klanten wat betreft navigatie vaak aan hun lot overgelaten als ze eenmaal op de site beland zijn. Doordat Google steeds bezig is zoektechnologie toegankelijker te maken voor zowel grote als kleine ondernemingen - eerst met onze applicaties en nu met gehoste zoekdiensten - worden obstakels als kosten, complexiteit en tijd steeds minder een issue. Hierdoor kunnen ook kleine ondernemingen hun klanten helpen te vinden wat ze zoeken.

Om de Custom Search Business Edition te installeren, hoeven ondernemingen alleen:


1. de te doorzoeken sites aangeven en alle content, of een selectie daarvan voor de zoekfunctie te selecteren;
2. het zoekvak toe te voegen, deze af te stemmen op de site en een logo toe te voegen;
3. de zoekresultaten verder naar wens aan te passen zodat de content van de site goed wordt weergeven (bijvoorbeeld door middel van groepering per sectie).

'Het aantal verwijzingen naar ons bestand met huiseigenaren is met 30 procent toegenomen en tegelijkertijd is het aantal vragen aan onze klantenservice significant gedaald,' aldus Andy Steggles, directeur van Holiday Home Rental, een online database met 25.000 vakantiehuizen en meer dan 150.000 pagina's met content. 'De resultaten zijn overweldigend. De net geïnstalleerde Google-zoekfunctie verrijkt de gebruikservaring doordat gebruikers hun zoekopdracht direct kunnen invoeren, waardoor ze nauwkeuriger en meer zinvolle zoekresultaten krijgen.'

De Custom Search Business Edition biedt kleine ondernemingen:
* Een zoekfunctie die wordt gehost door Google, waardoor het installeren en onderhouden van eigen technologie niet nodig is.
* De kracht en betrouwbaarheid van Google's infrastructuur.
* Relevante zoekresultaten en de zeer snelle zoeksnelheid die zo kenmerkend is voor Google.com.
* De mogelijkheid om de zoekresultaten gemakkelijk online te organiseren, verkrijgen en beheren.
* Zoekresultaten op maat via een XML-API.
* Rapportagemogelijkheden om inzicht te verkrijgen in bezoekersgedrag.
* Opties ter ondersteuning van e-mail en telefoon, beschikbaar via de Google Enterprise-group.
* De keuze om wel of geen advertenties op te site te zetten.

Custom Search Business Edition is verkrijgbaar vanaf $100 per jaar voor het doorzoeken van maximaal 5.000 pagina's. Dit kan worden uitgebreid tot $ 500 per jaar voor maximaal 50.000 pagina's. Grotere aantallen pagina's worden ondersteund door Google's Enterprise Sales-group. De Custom Search Business Edition borduurt voort op de Google Custom Search Engine (een gehoste zoekfunctie die in oktober 2006 werd geïntroduceerd). De Custom Search Business Edition sluit aan bij andere zoekmogelijkheden van de Google Enterprise-group, die onder andere bestaat uit Google Search Appliance en Google Mini. Deze laatste twee bieden extra beheer over crawl depth en timing en zorgen voor de beveiligde toegang tot interne documenten.

Ga voor meer informatie over Custom Search Business Edition en andere zoekproducten van de onderneming naar http://google.com/enterprise/csbe.

Over Google Inc.
De innovatieve zoektechnologieën van Google leiden dagelijks miljoenen mensen overal ter wereld naar informatie. Google is in 1998 opgericht door de Stanford-studenten Larry Page en Sergey Brin en is tegenwoordig een van de grootste spelers op het web in alle wereldmarkten. Google's gerichte advertentieprogramma biedt grote en kleine ondernemingen meetbare resultaten en verbetert de algemene webervaring van gebruikers. Google heeft haar hoofdkantoor in Silicon Valley en vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Kijk voor meer informatie op www.google.com.

##