KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

20-7-2007

ISAF Jeugd WK: Donder en bliksem in Kingston

Donder en bliksem gecombineerd met een heel lichte wind heeft de organisatie van het belangrijkste jeugd evenement ter wereld doen besluiten niet het water op te gaan.
Naast de dreiging van de bliksem en het risico voor de zeilers zouden de wedstrijden op dag 5 van het ISAF Jeugd Wereldkampioenschap ook nog is kunnen eindigen in een loterij door de variabele lichte wind. Een wijs besluit vanaf het startschip wat de spanning bij de deelnemers natuurlijk niet wegneemt. Vandaag, vrijdagnacht Nederlandse tijd, zal de beslissing moeten vallen in de strijd om de medailles. Bijzonder spannend doordat de zeilers vaak zo dicht bij elkaar staan. Zeker voor de Nederlandse meisjes die nog steeds maar 1 punt verwijdert zijn van de zilveren medaille in de 29-er klasse.

Coaches Marc en Sven zullen de strijd van zeer dichtbij volgen en ons snel op de hoogte brengen. Hopelijk kan Lasercoach Marc de Haas weer zijn plekje in het kraaiennest van de coachboot bemachtigen en krijgen we een gedetailleerd verslag van de laatste dag in Canada.

Internetadres: www.youthworlds2007.org
E-mailadres:koen.verhart@watersportverbond.nl