Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - Motorrijder gewond, automobilist gezocht        |
De politie zoekt een tot nu onbekend gebleven bestuurder van een rode Nissan Sunny die op donderdag 19 juli betrokken raakte bij een verkeersongeval op de Weg naar Voorst in Zutphen. Een 37-jarige motorrijder uit Warnsveld raakte hierbij gewond aan zijn been en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Eén en ander gebeurde kort voor zeven uur 's ochtends. Onduidelijk is of de onbekende bestuurder iets van het ongeval heeft gemerkt. Uit een voorlopig onderzoek is wel duidelijk geworden dat de motorrijder bezig was om de rode Nissan Sunny in te halen. Hij moest echter uitwijken toen deze bestuurder eveneens iemand ging inhalen. De motorrijder kwam in de berm terecht en viel.

De politie vraagt of de onbekend gebleven bestuurder contact wil opnemen. Zo kan het ongeval administratief worden afgehandeld en gegevens worden uitgewisseld. Ook getuigen van het incident wordt verzocht om zich bij de politie te melden. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Wilp (Gld.) - Verdachten diefstal fiets aangehouden       |
De politie heeft donderdag 19 juli twee vakantiegangers uit Italië (21 en 28 jaar) op de Streilerweg in Wilp aangehouden op verdenking van diefstal van een dames / kinderfiets. Beide verdachten zijn in verband met het onderzoek ingesloten.

De politie kreeg omstreeks 20.20 uur een melding dat er een fiets werd vernield. Ter plaatse zagen de agenten dat één van de verdachten bezig was om het fietsslot te forceren. De verdachten verklaarden dat ze de fiets ergens anders hadden gevonden. Onduidelijk is nog waar dit was. Het tweetal is in verband met het onderzoek ingesloten. Het Openbaar Ministerie beslist over de afhandeling van de zaak.

--Einde berichten--


---


---


---

---- --