Siemens

Persbericht

0707.959.a

Den Haag, dinsdag 10 juli 2007

Siemens Cranes ontvangt aanvullende opdracht voor ECO-RTG kraanbesturingssystemen

De nieuwe terminal in Tanger, Marokko, geëxploiteerd door APM Terminals, heeft een tweede bestelling geplaatst van 11 ECO-RTG's bij Zhenhua Port Machinery Company in Shanghai. Siemens levert de hybride ECO-RTG aandrijfsystemen eind 2007 aan kranenbouwer ZPMC.

Uit operationele gegevens van container terminals met RTG-kranen (Rubber Tyred Gantry) die zijn uitgerust met het hybride ECO-RTG aandrijfsysteem blijkt dat deze kranen bij gelijke productiviteit minder dan de helft aan brandstof verbruiken. Dit is uitsluitend mogelijk met de ECO hybride aandrijftechnologie.

De container terminal in Tanger maakt al gebruik van RTG-kranen die zijn uitgerust met het hybride ECO-RTG-systeem. Ed Hoogenboom, directeur Siemens Cranes, bevestigt: Deze additionele opdracht van APM Terminals bewijst eens te meer onze toonaangevende positie op het gebied van brandstofefficiënte aandrijfsystemen voor dieselelektrische kranen. Het ECO-RTG-aandrijfsysteem is een ideale oplossing voor snelgroeiende container terminals die te maken hebben met stijgende brandstofprijzen. Hoofddoelstelling is het terugdringen van de operationele kosten, maar ook het milieu profiteert dankzij de aanzienlijke reductie van emissies en geluid. De totale reductie in de jaarlijkse CO2-uitstoot van alle ECO-RTG-kranen, die tot op heden verkocht zijn, bedraagt 13.000 ton CO2: dat is de CO2-uitstoot van 1.400 Europese huishoudens.

Sleutel tot het hybride aandrijfsysteem is het gepatenteerde dieselmotor-managementsysteem. De energieconversies worden tot een minimum beperkt, om op die manier het meest optimale aandrijfsysteem te krijgen. De in ECO-RTGs toegepaste aandrijvingen zijn speciaal ontwikkeld voor zware mobiele installaties, aangedreven door een dieselelektrisch aggregaat. Siemens heeft meer dan 1000 hybride systemen geleverd voor grote transportmiddelen zoals bussen en trucks. Deze technologie wordt nu al meer dan 2 jaar met succes toegepast in dieselelektrische RTG-kranen.

De activiteiten van Siemens Cranes, met het hoofdkantoor in Nederland, maken deel uit van de divisie Automation and Drives (A&D), Duitsland. Siemens is een grote, internationale aanbieder op het gebied van elektrotechniek en elektronica. De onderneming heeft 475.000 medewerkers in dienst, die producten ontwikkelen en vervaardigen, complexe systemen en projecten ontwerpen en installeren, en die een breed spectrum van diensten op maat leveren, afgestemd op de individuele behoeften van de klant. Siemens biedt innovatieve technologieën en een omvangrijke know-how ten dienste van klanten in meer dan 190 landen.

Voor nadere informatie:
Siemens Cranes, Rob Kuilboer
Tel +31 (0)70 333 3191
E-mail: rob.kuilboer@Siemens.com
Internet: www.siemens.com/cranes

Nadere informatie voor redacteuren:
Siemens Nederland, Persvoorlichting, Bernard H. Bos Tel: +31 (0)70 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com