Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 20 juli

BREDA, 20 juli 2007

Man aangehouden na verlaten plaats ongeval

ETTEN-LEUR: De politie hield op donderdagmiddag een 18-jarige inwoner van Etten-Leur aan in zijn woning. De man was even tevoren aan de Molenas tegen een aantal klikos en paaltjes aangereden. Hij was hierna zonder te stoppen doorgereden. Bij zijn aanhouding bleek dat de man geen rijbewijs had en vermoedelijk onder invloed was van harddrugs. Van hem is een bloed afgenomen van een drugstest. Er zal, afhankelijk van de uitslag van de test, proces-verbaal worden opgemaakt voor rijden onder invloed. Er wordt in ieder geval proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van een ongeval en rijden zonder rijbewijs.

Snelheidscontroles

BREDA: De politie hield op donderdag tussen 16.00 uur en 21.05 uur een snelheidscontrole aan de Rijsbergseweg. Van de 2754 passanten waren er 21 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 108 km/u, terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt.

ETTEN-LEUR: Tussen 11.35 uur en 13.35 uur controleerde de politie aan de Liesbosweg. Van de 614 passanten waren er 140 in overtreding. Hoogst snelheid bedraagt 100 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

ULVENHOUT: Van 13.55 uur tot 15.30 uur is er gecontroleerd op snelheid aan de Molenstraat. Van de 814 passanten waren er 67 in overtreding. Hoogste snelheid bedraagt 117 km/u. Hier geldt een maximum van 50 km/u.

Automobilist aangehouden voor bezit softdrugs

ETTEN-LEUR: Een motoragent zag donderdagmiddag hoe een automobilist vanaf de Wilheminalaan de Julianalaan inslaan. Bij het afslaan liet hij fietsers niet voorgaan. De motoragent hield de automobilist staande. De 38-jarige Belg was in bezit van 15 gram hennep en bleek te hebben geblowd. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De drugs zijn in beslag genomen. De man kreeg een rijverbod van 2 uur. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Herrieschopper aangehouden

ZUNDERT: De politie hield op donderdagavond een 18-jarige man uit Zundert aan. De politie kreeg eerder die avond melding van geluidsoverlast, veroorzaakt door een grote groep jongeren op de Markt. Eén van hen gedroeg zich recalcitrant en bleef na diverse malen te zijn weggestuurd terugkomen. Hij schreeuwde en uitte beledigingen richting de politie. De man werd aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Bij de aanhouding verzette de verdachte zich hevig. Hij is na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Tweetal aangehouden voor vernieling auto

PRINSENBEEK: De politie hield op donderdag even voor middernacht twee personen aan voor openlijke geweldpleging tegen goederen. De politie kreeg melding dat een aantal jongens in de Schoolstraat een auto vernielden. De politie hield een 17-jarige Bredanaar en een 18-jarige man uit Prinsenbeek aan in de Lunetstraat in Breda. Aan de hand van signalementen kon de politie de twee aanhouden. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan. De spiegel van de auto is eraf. De verdachten zijn ingesloten.

Vier aanhoudingen in uitgaansnacht

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag was het druk in het uitgaanscentrum. Er zijn vier aanhoudingen verricht.

Om 01.15 uur is een 23-jarige man uit Oosterhout aangehouden. De man was in een horecagelegenheid aan de Visserstraat betrapt op het bezit van harddrugs. Een beveiligingsbeambte hield hem aan en droeg hem over aan de politie. De drugs zijn in beslag genomen en de man is met een bekeuring in vrijheid gesteld.

Omstreeks hetzelfde tijdstip is een 26-jarige man uit s-Gravenmoer aangehouden in een horecagelegenheid aan de Visserstraat. Hij was in bezit van twee verpakkingen harddrugs. Deze zijn in beslag genomen. Hij bleek voor ruim 2750,- boetes te hebben openstaan. De man is ingesloten.

Om 02.45 uur is een 22-jarige man uit Roosendaal aangehouden. De man was een horecagelegenheid aan het Kerkplein uit gezet en wilde hierna continue de confrontatie met de portiers aangaan. Hij weigerde vervolgens gevolg te geven aan de vordering het uitgaanscentrum te verlaten. Hierop is hij aangehouden. Na verhoor is hij met een bekeuring in vrijheid gesteld.

Om 02.45 uur is een 19-jarige Bredanaar aangehouden in de Willemstraat. De man wordt ervan verdacht even daarvoor een 22-jarige en een 17-jarige Bredase in het gezicht te hebben geslagen. Dit gebeurde in een horecagelegenheid aan de Reigerstraat. De man kon aan de hand van een signalement worden aangehouden. Van de slachtoffers is aangifte opgenomen. De verdachte is ingesloten.

Ook zijn er 10 mensen bekeurd.1 voor het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs, 7 voor wildplassen, 1 voor verstoring van de openbare orde en 1 keer voor fout parkeren.

Man aangehouden voor bedreiging

ALPHEN: De politie hield op vrijdag even na 07.00 uur een 50-jarige man uit Alphen aan in zijn woning. De man wordt ervan verdacht zijn 42-jarige ex-vrouw te hebben bedreigd. Ook zou hij hebben geprobeerd haar aan te vliegen. Van de vrouw is aangifte opgenomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Aanhouding na mishandeling

BREDA: Op vrijdag is omstreeks 10.00 uur een 52-jarige man uit Tilburg aangehouden bij een benzinestation aan de Zwijnsbergenstraat. De man had een medewerker van het benzinestation een schop gegeven. Aanleiding voor de mishandeling was een conflict met een sollicitant, de vriendin van de verdachte. Van de werknemer is aangifte opgenomen van mishandeling. De verdachte is verhoord. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg