Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (19-7)

OOSTERHOUT NB, 20 juli 2007

Politie sluit met aanhoudingen onderzoek naar handel in en gebruik van (hard)drugs in Oosterhouts uitgaansleven af

OOSTERHOUT: Rechercheurs van het politieteam Oosterhout hebben met de aanhouding van in totaal drie verdachten een onderzoek naar de handel in en het gebruik van (hard)drugs afgesloten.

Het onderzoek begon op Koninginnedag, maandag 30 april. Die dag hield de politie rond 02.30 uur in de Sint Janstraat een 16-jarige jongen uit Oosterhout aan die in het bezit was van enkele tientallen XTC-pillen. In de woning van de jongen trof de politie tijdens vervolgonderzoek ook softdrugs aan. Onderzoek wees uit dat de jongen drugs dealde in het Oosterhoutse uitgaansleven. Hij is hiervoor onlangs voor de rechter verschenen en veroordeeld

Het politieonderzoek richtte zich behalve op de dealer ook op de afnemers van de drugs en uiteraard op de leverancier(s) van de verdovende middelen.

Dat leidde dinsdag 17 juli tot de aanhouding van een 16-jarige jongen uit Oosterhout, op verdenking van het dealen van XTC en de aanhouding van een 16-jarige jongen uit Hank, op verdenking van het dealen van softdrugs.

Tijdens doorzoeking van de woningen van de verdachten, werden in de Oosterhoutse woning enkele tientallen XTC-pillen aangetroffen. In de Hankse woning stuitte de politie op drie imitatiewapens. Drugs en wapens zijn in beslag genomen.

Beide verdachten zijn diverse malen verhoord. De Oosterhoutse verdachte is donderdag 19 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris en is daarna in geschorste bewaring gegaan. Dat betekent dat hij onder bepaalde voorwaarden in vrijheid is gesteld. De verdachte uit Hank is eveneens donderdag 19 juli in vrijheid gesteld. De Oosterhoutse rechercheurs maken een dossier tegen hen op. Beide verdachten moeten te zijner tijd ook voor de rechter verschijnen.

De drie jongeren worden ervan verdacht in de eerste vier maanden van 2007 zon 1500 XTC-pillen en ongeveer 150 gram weed te hebben verhandeld aan met name jonge drugsgebruikers in het Oosterhoutse uitgaanscentrum.

Man aangehouden na ingooien ruiten

OOSTERHOUT: De politie heeft in de nacht van woensdag 18 juli op donderdag 19 juli om 01.00 uur een 37-jarige Oosterhouter aangehouden op verdenking van vernieling. De man had kort voor middernacht twee ruiten van een horecagelegenheid aan De Braak ingegooid en werd daarbij herkend door de eigenaar van de zaak.

De verdachte heeft de nacht in de cel doorgebracht. Hij heeft donderdagochtend een verklaring afgelegd. Hij is donderdag aan het eind van de ochtend weer in vrijheid gesteld. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij moet zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden voor de vernieling.

Brand in woning Veen

VEEN: Donderdagochtend 19 juli heeft brand gewoed in een woning in de Witboomstraat. Omstreeks 10.45 uur kwam bij de Gemeenschappelijke Meldkamer de melding binnen dat er brand woedde in een woning, voorzien van een rieten kap. De brand bleef beperkt tot de binnenzijde van het pand. Vermoedelijk is het vuur ontstaan in een buiten gebruik zijnde sauna. Daarbij wordt niet uitgegaan van brandstichting.

Tijdens bluswerkzaamheden raakten drie brandweerlieden gewond. Zij zijn met vermoedelijk rookvergiftiging overgebracht naar een ziekenhuis. De Arbeidsinspectie is hierover in kennis gesteld.

Politiemensen leverden ter plaatse assistentie aan de brandweer. Zo zetten de agenten diverse omliggende straten af.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed op snorfiets

OOSTERHOUT: Woensdag 18 juli rond 21.30 uur hield de politie een 59-jarige man uit Oosterhout aan. Omstreeks 20.15 uur had de politie een melding ontvangen dat in de voortuin van een woning aan de Batelaar een man lag, die met zijn snorfiets in de tuin gevallen was. De man zou daarbij gewond zijn geraakt.

Politieagenten die een onderzoek instelden, troffen de man in zijn woning aan. De man is naar de eerste hulp van het plaatselijke ziekenhuis gebracht en daar behandeld aan een hoofdwond. Daarna is hij aangehouden terzake rijden onder invloed en overgebracht naar het politiebureau. Daar moest hij meewerken aan een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 685 ug/l was. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Ook is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden op verdenking van mishandeling

KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND: Politiemensen hielden woensdag 18 juli rond13.30 uur op de Baden Powellweg in Loon op Zand een 22-jarige man uit Vlijmen aan. De man wordt ervan verdacht eerder die middag een 36-jarige medewerker van een horecagelegenheid aan de Roestelbergseweg in Kaatsheuvel te hebben mishandeld. De twee zouden onenigheid hebben gehad over een bestelling, waarna de verdachte koffie over de medewerker zou hebben gegooid en hem zou hebben geschopt en geslagen. De medewerker deed vervolgens aangifte van mishandeling.

Toen de politie ter plaatse kwam, bleek de verdachte met paard en wagen te zijn vertrokken. Politiemensen volgden het karrespoor en hielden de verdachte later, op basis van het opgegeven signalement, aan. De man heeft op het bureau een verklaring afgelegd. Hij geeft aan dat zijn gezelschap onbeschoft behandeld is door het horecapersoneel. De verdachte bekende de koffie over de man te hebben gegooid, hij ontkent echter de man te hebben geslagen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg, nadat de politiemensen overleg hadden gehad met Justitie over deze zaak, een schikkingsvoorstel van EUR 500,- opgelegd. De man weigerde deze boete te betalen en moet nu alsnog voor de rechter verschijnen om zich te verantwoorden over de mishandeling.

Winkeldief aangehouden en in verzekering gesteld

WAGENBERG: Een motoragent heeft woensdag 18 juli rond 16.15 uur op de Wagenbergse Baan een 33-jarige man uit Schalkhaar aangehouden op verdenking van winkeldiefstal in vereniging. De man wordt ervan verdacht, samen met een nog onbekende man en een nog onbekende vrouw, 16 tubes tandpasta te hebben gestolen bij een supermarkt in de Wagenstraat. Toen het drietal betrapt werd, gingen ze er vandoor. De twee andere verdachten konden niet meer worden achterhaald. De 33-jarige verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Hij is in verzekering gesteld en zit nog vast.

Auteur: Leonie van Ooijen