Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (20/7)

OOSTERHOUT NB, 20 juli 2007

Winkeldievegge aangehouden

KAATSHEUVEL: Donderdag 19 juli rond 09.30 uur is in een supermarkt in de Poolsestraat een 28-jarige vrouw uit Boxtel aangehouden op verdenking van (poging tot) winkeldiefstal. De vrouw had geprobeerd diverse levensmiddelen te stelen, maar werd betrapt door winkelpersoneel. Ze werd overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau. De vrouw legde een bekentenis af. Toen bleek dat de vrouw begin september al voor de rechter moet verschijnen voor eerder gepleegde winkeldiefstallen, is in overleg met Justitie besloten deze zaak dan ook te behandelen.

Man in de fout: niet handsfree bellen, valse naam opgeven, rijden tijdens rijontzegging

DONGEN: Politiemensen controleerden donderdag 19 juli een man die tijdens het auto rijden niet-handsfree aan het bellen was. De man, een 33-jarige inwoner van Utrecht, gaf tijdens de bekeuringsituatie een valse naam op. Omdat hij zich niet kon legitimeren, werd hij aangehouden op grond van de Wet ID en meegenomen naar het bureau. Daar werd al snel duidelijk waarom de man zijn persoonsgegevens niet wilde geven.

Hij bleek namelijk een rijontzegging te hebben en dus helemaal geen auto te mogen besturen. Bovendien was dinsdag 17 juli zijn rijbewijs ingenomen door de politie in Utrecht, omdat de man daar toen ook betrapt werd op rijden tijdens de rijontzegging. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed van drugs?

KAATSHEUVEL: Politiemensen hielden donderdag 19 juli rond 21.50 uur in de Peperstraat een 24-jarige Waalwijker aan op verdenking van rijden onder invloed van verdovende middelen. De Waalwijker moest meewerken aan een verkeerscontrole, waarbij de agenten constateerden dat de man grote pupillen had en mogelijk onder invloed van drugs was. Van de verdachte is bloed afgenomen om te onderzoeken of hij inderdaad onder invloed van verdovende middelen een auto bestuurde. De verdachte gaf in zijn verhoor aan die dag wel een joint te hebben gerookt.

Man aangehouden na mishandeling en bedreiging

GEERTRUIDENBERG: In de nacht van donderdag 19 juli op vrijdag 20 juli rond 01.30 uur heeft de politie in zijn woning een 33-jarige man uit Geertruidenberg aangehouden. De man wordt ervan verdacht op woensdagavond 18 juli zijn 32-jarige ex-vriendin uit Geertruidenberg te hebben mishandeld. Ook zou hij de vrouw donderdag 19 juli hebben lastig gevallen en hebben bedreigd. De vrouw deed bij de politie aangifte van mishandeling, bedreiging en stalking. De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten, maar weigert vooralsnog aan het politieonderzoek mee te werken.

Auteur: Leonie van Ooijen