Verzamelpersbericht vrijdag

's-Hertogenbosch, 20-07-2007

Vrouw heeft geprepareerde tas onder rok

s-Hertogenbosch De politie heeft donderdag een 23-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch aangehouden bij een drogisterij aan de Lokerenpassage in haar woonplaats. De vrouw hield zich verdacht op met haar 6-jarig dochtertje en nog een andere vrouw. Het drietal zou een grote hoeveelheid babyspullen hebben ontvreemd. De aangehouden vrouw had een geprepareerde tas onder haar rok. Bij haar werden geen gestolen goederen aangetroffen. De vrouw bleek wel onrechtmatig in Nederland te verblijven en is ter beschikking gesteld van de Vreemdelingendienst. De tweede vrouw was niet meer in de winkel aanwezig, naar haar stelt de politie nog een onderzoek in.

Politie houdt jongen aan voor belediging

s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagavond bij een brug aan het Palermopad aan de Noorderplas in s-Hertogenbosch een 16-jarige Bosschenaar aangehouden voor belediging. De jongen maakte deel uit van een groter groepje dat in strijd met verbodsborden van de brug het water in sprongen. Agenten wezen jongeren op het gevaar (ondiep water). De jongeren begrepen dat en wilden naar huis gaan. De verdachte gedroeg zich zeer respectloos naar de agenten en schold ze uiteindelijk uit. Bij zijn aanhouding verzette hij zich behoorlijk. Na verhoor op het bureau is hij in vrijheid gesteld. Hij zal worden bestraft via Buro HALT.

Politie rolt grote hennepkwekerij in kelder op

Rosmalen De politie heeft vrijdagmorgen in de kelder van een bedrijfspand aan de Bruggen in Rosmalen een hennepkwekerij met 3000 planten aangetroffen. In verband hiermee zijn de 34-jarige Bossche eigenaar en een 35-jarige Bossche medewerker van het bedrijf aangehouden. Laatstgenoemde bleek 11 zakjes cocaïne in zijn zak te hebben. De zeer professioneel aangelegde kwekerij bevond zich in vijf compartimenten in een kelder van ongeveer 200 vierkante meter. De 3000 planten, 150 assimilatielampen, filters en irrigatieapparatuur zijn inbeslaggenomen. Beide verdachten zijn ingesloten. De opbrengst van één oogst bedraagt ongeveer 75.000,=. Over het algemeen kan er vijf tot zes maal geoogst worden.

Kapsalon overvallen

s-Hertogenbosch Vrijdag aan het begin van de middag (12.20 uur) is een kapsalon aan de Lugteren in s-Hertogenbosch overvallen. Een met een vuurwapen gewapende man dwong een werkneemster de kassa-inhoud (onbekend geldbedrag) af te geven. Hij liep de zaak uit en stapte achterop bij een met een scooter klaarstaande handlanger. Zij reden weg in de richting van de Praxis. De politie verzoekt getuigen die iets gezien hebben contact op te nemen met de recherche in s-Hertogenbosch via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

Politie houdt man aan voor openbare dronkenschap

Oss De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Oostwal in Oss een 54-jarige man uit Lith aangehouden voor openbare dronkenschap. De man zat apathisch voor zich uit te staren tegen de gevel van een winkel. Hij had teveel aan Bachus geofferd. Toen de agenten hem aanhielden, probeerde hij ze te schoppen. Hij is voor verhoor ingesloten.

Politie zoekt getuigen ernstige mishandeling

Oss De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over een ernstige mishandeling van een 52-jarig echtpaar Oss op de Heihoeksingel. Het tweetal reed donderdagavond omstreeks 23.45 uur over het fietspad. Twee jongens doken uit het niets op en schopten en sloegen het tweetal zonder ook maar enige aanleiding. De man en de vrouw hielden aan de mishandeling een groot aantal zwellingen en andere verwondingen over. De politie verzoekt getuigen te bellen met de politie in Oss via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

Politie houdt man aan voor vuurwapenbezit

Oss De politie heeft vrijdagmiddag in een bedrijfspand aan de Berghemseweg in Oss een vuurwapen in beslag genomen. Uit rechercheonderzoek bleek dat er in het pand een vuurwapen moest leggen. De agenten troffen een geladen pistool met bijbehorende munitie aan. Het wapen is inbeslaggenomen. De gebruiker van het pand, een 25-jarige man uit Grave is aangehouden. Het wapen en de munitie zijn inbeslaggenomen. Op straat hielden agenten een 20-jarige Amersfoorter aan die zich irritant gedroeg. Hij had nog een geldboete van 258,= open staan.

Politie houdt jongen aan voor diefstal drank-en etenswaren

Cuijk De politie heeft donderdagmiddag bij een supermarkt aan de Smidstraat in Cuijk een 13-jarige jongetje uit die plaats aangehouden voor winkeldiefstal. De jongen nam vier blikjes Red Bull en twee bussen Pringles mee zonder te betalen. Hij verklaarde van vriendjes gehoord te hebben dat stelen heel makkelijk ging. Hij had trek in chips en wat te drinken maar geen geld om dat te betalen. Hij besloot daarna zijn geluk te beproeven. Een medewerker van de zaak betrapte hem echter. Hij is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.