Politie Midden- en West Brabant

Perbserichten district Bergen op Zoom vrijdag 20 juli

BERGEN OP ZOOM, 20 juli 2007

Twee gewonden bij aanrijding

OUDENBOSCH: Op donderdag gebeurde er rond 17.30 uur een ongeval op de kruising tussen de Molenstraat en de Spuilaan. Een 66-jarige automobilist uit Oud Gastel wilde vanaf de Molenstraat de Spuilaan inrijden. Een bus belemmerde het zicht van de bestuurder, waardoor hij een 16-jarige jongen uit Oudenbosch op een bromfiets over het hoofd zag. Er ontstond een aanrijding waarbij beide partijen gewond raakten. De automobilist had last van zijn buik en de bromfietser liep een gebroken bovenbeen op. Ze zijn beiden naar het ziekenhuis in Roosendaal overgebracht. Beide voertuigen zijn vermoedelijk total loss.

Rookwaar weg bij inbraak

FIJNAART: In de nacht van donderdag op vrijdag is er tussen 21.00 uur en 03.15 uur ingebroken in een tankstation aan de Parallelweg. De daders braken een deur open en namen een onbekende hoeveelheid rookwaar weg. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Automobilist gewond na aanrijding

BERGEN OP ZOOM: Op vrijdagochtend gebeurde er een ongeval op de Halsterseweg op de kruising met de Randweg Noord. Een 56-jarige vrachtwagenbestuurder uit Zwaag reed over de Halsterseweg komende uit de richting van de Rijksweg A58. Op het moment dat hij de kruising overstak kwam er een 64-jarige automobilist uit Bergen op Zoom aan rijden. Er ontstond een aanrijding tussen de twee. Vermoedelijk is de automobilist door rood gereden. De automobilist is met schrammen en pijn in de borst naar het Lievensberg ziekenhuis vervoerd.

Automobilist zonder rijbewijs aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op donderdagavond een 25-jarige man uit Bergen op Zoom aan. De man reed in een auto over de Kastanjelaan. De politie deed steekproefsgewijs navraag aan de hand van het kenteken van de auto. Het voertuig bleek niet verzekerd en niet APK-gekeurd. De bestuurder kreeg een stopteken. Hij bleek niet in bezit van een rijbewijs en is aangehouden. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld met twee bekeuringen wegens de onverzekerde en ongekeurde auto. Voor het rijden zonder rijbewijs wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg