Politie Haaglanden

extra persbericht 20 juli

Haaglanden, 20-07-2007

Man met zoontje (2) beroofd: politie zoekt getuigen Delft De politie is op zoek naar getuigen van een beroving onder bedreiging van een mes op donderdag 19 juli om 19.10 uur op het Bauxietpad in Delft. Een 36-jarige Delftenaar was met zijn zoontje van bijna drie jaar op weg naar de berging van zijn flat. Op het moment dat hij het hek opende, voelde hij een mes in zijn rug en zag hij een man zijn zoontje bij de schouders beetpakken. Zijn belagers haalden zijn portemonnee uit zijn broek en namen er een geldbedrag uit. Daarna moest hij zijn zakken leeghalen en het losse geld dat hij bij zich droeg namen de mannen ook mee. Ten slotte kreeg hij een harde duw, gooiden ze zijn zoontje tegen de grond en gingen er vandoor.

Beide mannen hebben een lichtgetinte huid, zijn tussen de 18 en 25 jaar en ongeveer 1.80-1.85 meter lang. Eén van de mannen heeft een kort krullend haar, een normaal postuur en droeg een donkere fleece trui en witte stoffen schoenen. De andere man heeft een stevig figuur en droeg een lime-groen kleurig polo-shirt en een muts in dezelfde kleur.
De politie komt graag in contact met iedereen die kan helpen bij het oplossen van deze zaak. (Her)kent u deze mannen of weet u wie ze zijn, belt u dan met de politie in Delft via 0900-8844. Anoniem kan ook, belt u dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Politie zoekt slachtoffers en getuigen
Delft - De recherche van Bureau Delft is op zoek naar slachtoffers en getuigen van een mishandeling op vrijdagochtend 20 juli. Omstreeks 04.30 uur spraken een 36-jarige Rotterdammer en een 31-jarige inwoner uit Nijmegen op de Burgwal enkele personen aan omdat hun auto kennelijk door een omgevallen fiets was beschadigd. Daarbij sloegen ze een nog onbekende man in zijn gezicht. Een 19-jarige inwoner uit Pijnacker zag de mishandeling gebeuren trachtte de om de boel te sussen de mannen uit elkaar te trekken. De agressie van de Rotterdammer en Nijmegenaar richtte zich vervolgens op de jongen uit Pijnacker die eveneens klappen kreeg.

Hierna escaleerde de situatie nog verder en kregen enkele omstanders, waaronder een twee mannen (18 en 19 jaar) en een 17-jarige vrouw uit Pijnacker van het tweetal klappen te verduren. De politie wist de twee belagers aan te houden. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld en zitten hangende het onderzoek voorlopig nog vast. De politie is op zoek naar een zekere Daan die in het tumult ook klappen heeft gekregen. Ook getuigen die helderheid in de gebeurtenis van afgelopen nacht kunnen geven wordt verzocht zich te melden bij Bureau Delft. Dat kan telefonisch via 0900-8844. Liever Anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Hulde voor Haagse helden
Den Haag - Politie en Brandweer stonden vrijdagmiddag 20 juli nog even stil bij de moedige redding van vier mannen uit de omgeving van Den Haag. Twee omstanders zagen een 86-jarige Haagse woensdag 18 juli omstreeks 12.10 uur met haar auto het water op Prinsessegracht inrijden. Zij twijfelden geen moment en sprongen de vrouw achterna. De twee redders en twee bouwvakkers die in de buurt aan het werk waren wisten de vrouw uit haar auto te bevrijden en in veiligheid te brengen. De vrouw reed vanaf de Koningskade rechtsaf het Korte Voorhout op, maar draaide door naar rechts en reed via de trambaan het water van de Prinsessegracht in. De vrouw werd met een hoofdwond vervoerd naar het ziekenhuis maar is inmiddels weer aan de beterende hand. Haar 61-jarige zoon Diederick, woonachtig in Italië, was overgevlogen om samen met zijn 51-jarige broer Frans drie van de vier helden een fles Jenever en een kistje wijn te overhandigden. Enigszins verbouwereerd om zoveel hulde, gingen de mannen weer aan het werk.