Boy George heropent Amsterdam Marcanti. Allure nieuwe stijl.

11/07/2007 08:30

Marcanti Beheer B.V.



Op 20 juli aanstaande opent nachtclub Amsterdam Marcanti (AM) voor het eerst de deuren om zich meteen te profileren als de nieuwste hotspot van de hoofdstad. Maar Amsterdam Marcanti is niet zomaar de zoveelste nachtclub. Ten eerste is het Marcanti niet nieuw, en ten tweede is Amsterdam Marcanti veel meer dan een nachtclub alleen.

Er zijn weinig etablissementen met zo'n allure en geschiedenis als het Marcanti. Drie generaties zijn de afgelopen 50 jaar door de deuren gelopen om te luisteren, dansen, drinken en flirten, kortom zich te vermaken tot in de late uurtjes. Nergens zijn de acts zo verschillend geweest als in het Marcanti: van Jacques Brel in de jaren 50, tot het paaldansende nichtje van prinses Maxima tijdens een van de ex-Porn Star nachten. Het Marcanti heeft zijn sporen als cultuur en muziektempel al meer dan een halve eeuw ruim verdiend.

Maar Amsterdam Marcanti gaat nog een stap verder. Onze gasten zijn koning, en dat begint al bij de bewaakte parkeerplaats met voldoende plek voor iedereen. Een klant betaalt niet voor de garderobe en al helemaal niet voor een bezoek aan het toilet. De ambiance van het oude Marcanti theater herleeft door de programmering van muzikale stijlen als klassiek en jazz, maar ook stand-up comedy en andere podiumkunsten krijgen een plek.

Amsterdam Marcanti is wat men noemt een 'classy joint'. De nachtclub bedient een breed publiek door avonden te programmeren met muziek en DJ's van internationale allure die hun sporen al verdiend hebben, maar er wordt zeker ook ruimte geboden om jong talent een kans te bieden hun vernieuwende sounds ten gehore te brengen. Binnenkort wordt ook het grand café-restaurant geopend, waar tot in de late uurtjes nog heerlijk gedineerd kan worden.

De klasse en het chique van de Marcanti in de vroegere jaren, gecombineerd met een frisse programmering met internationale allure voor de dansvloer. Daarvoor hebben we de perfecte persoon gevonden om de opening muzikaal in te luiden. Ook hij kan putten uit 25 jaar ervaring en nog steeds begeeft hij zich in de frontlinies van de hedendaagse dance-scene. En dan hebben we het over niemand minder dan Boy George. In zijn tweede leven als DJ en producer behoort hij in Engeland - en wat ons betreft in Amsterdam Marcanti - tot de absolute top en is daar één van de meest gevraagde DJ's van het land.





http://www.amsterdam-marcanti.com