Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Wethouder Simon Zuurbier opent gereconstrueerde Binnenlandse Baan

BARENDRECHT (vrijdag 13 juli 2007) ­ Wethouder Simon Zuurbier opent vrijdag 20 juli om 16.00 uur de gereconstrueerde Binnenlandse Baan. Met een stoomwals verricht hij de symbolische handeling nabij de hoek Binnenlandse Baan/Kolk (startpunt van jaarlijkse wielerronde). In een periode van zo'n anderhalf jaar tijd zijn diverse werkzaamheden verricht aan de weg. Februari 2006 is hiermee gestart.

Omdat de Binnenlandse Baan een belangrijke verkeersader in het centrum van Barendrecht is, is bij de re- constructie gekozen voor een integrale aanpak. Werkzaamheden aan de riolering, asfaltering, de aanleg van parkeervakken, aanpassing van het groen en de verplaatsing van de fietspaden vonden gefaseerd plaats. In vijf fases werden alle benodigde werkzaamheden aan verschillende delen van de weg uitgevoerd. Hoewel elke fase een flink aantal weken in beslag nam, leverde dit per saldo minder overlast op voor omwonenden.

Verbeterde verkeersveiligheid
In verband met de verkeersveiligheid is de Binnenlandse Baan heringericht. De weg is versmald, fietspaden zijn verplaatst (aparte paden aan weerszijden) en de openbare verlichting is verbeterd. Op het kruispunt met de Gouwe zijn verkeersremmende flexdrempels aangelegd om het verkeer af te remmen bij de belangrijke oversteekplaats naar de scholen.
Vanwege de verbeteringen voor de verkeersveiligheid heeft de stadsregio Rotterdam ook een steentje bijge- dragen in de kosten.

Meije en Buitenlandse Baan
Naast de reconstructie van de Binnenlandse Baan is, naar de wens van de bewoners, ook het hofje bij de Meije geasfalteerd en de riolering vernieuwd. Tevens is de Buitenlandse Baan tussen de Binnenlandse Baan en de kruising met de Dorpsstraat-Oost opnieuw ingericht en geasfalteerd.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht