Ingezonden persbericht


Vriezenveen, 20 juli 2007

Brand in centrum Vriezenveen

De brandweer van Twenterand, post Vriezenveen is vanmorgen om 06.12 uur gealarmeerd voor een brand in een leegstaand pand aan de Koningsweg te Vriezenveen. Bij aankomst van het eerste voertuig was de brand al uitslaand, hierop is direct opgeschaald naar zeer grote brand.

De brandweer heeft gelijk meerdere tankautospuiten laten alarmeren, omdat het leegstaande pand tegen de winkel van de HEMA staat. De korpsen van Almelo en Wierden hebben brandweer Vriezenveen geassisteerd. Het leegstaande pand bestaat uit een woongedeelte, kantoorgedeelte en een werkplaats. De brandweer heeft weten te voorkomen dat de brand oversloeg naar de HEMA. De HEMA heeft als gevolg van de brand wel lichte rookschade opgelopen in het magazijn. De winkel gaat vandaag wel gewoon open.

De Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer heeft metingen verricht en geen verhoogde concentratie van gevaarlijke stoffen waargenomen. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Het pand, met uitzondering van het woongedeelte, kan als verloren worden beschouwd. Het pand stond op de nominatie om gesloopt te worden.

De brandweer is op het moment van het schrijven van dit bericht nog bezig met nablussingswerkzaamheden. In totaal zijn ongeveer 40 brandweermensen ingezet om de brand te bestrijden.

De brand is vermoedelijk ontstaan bij de werkplaats, brandstichting wordt niet uitgesloten. De technische recherche van de Politie Twente doet hier onderzoek na. De politie roept mensen die iets gezien hebben wat met de brand te maken kan hebben op om zich te melden. Dit kan via het algemene telefoonnummer van de politie 0900-8844.

Inlichtingen voor de pers:
Operationele Voorlichting Brandweer, Wendy Wagenvoort, 06 - 22 60 57 52

-----------------------
PERSBERICHT BRANDWEER


---- --