Ingezonden persbericht


Persbericht

De foto's bij dit persbericht kunt u vinden via:
http://ndedit.com/bankhd/hofste/CCVHotelRoskam-6c6f5552a9dc2f87

Fraude aangepakt door nieuwe EMV-betaalautomaten

Ruim 10.000 nieuwe betaalautomaten voldoen aan
(inter)nationale eisen tegen fraude

Arnhem, 20 juli 2007 - CCV, marktleider op het gebied van PIN- en Chipknipautomaten, heeft onlangs haar 10.000ste EMV-gecertificeerde PINautomaat uitgeleverd. CCV is nog steeds de enige leverancier in Nederland van PINautomaten die voldoen aan de nieuwste (inter)nationale eisen om fraude tegen te gaan.

EMV is de wereldwijde standaard die is opgesteld door Europay, MasterCard en Visa om het betalingsverkeer veiliger en efficiënter te maken. Voor alle betaalpassen betekent dit dat een chip de magneetstrip zal gaan vervangen. Bij creditcards wordt aanvullend de handtekening vervangen door een PINcode. Door de invoering van de EMV-standaard zal het betalingsverkeer minder fraudegevoelig worden.

Momenteel zijn de veranderingen rond de invoering van de EMV-standaard veel in het nieuws omdat veel Nederlanders die in het buitenland op vakantie gaan de PINcode van hun creditcard niet kennen. Ook in ons land zal op korte termijn in alle winkels betaald moeten worden via de EMV-standaard. Dit betekent dat winkeliers die creditcards accepteren en nog geen EMV-geschikte PINautomaat hebben, ervoor moeten zorgen dat hun PINautomaat hiervoor geschikt is, hetzij door vervanging van de betaalautomaat of door een software aanpassing in hun huidige betaalautomaat.

CCV kwam afgelopen december als eerste op de markt met een volledig EMV-gecertificeerd portfolio PINautomaten. Met de aankoop van de heer Oxener van hotel De Roskam uit Gorssel heeft CCV haar 10.000ste EMV-PINautomaat uitgeleverd. Om deze mijlpaal te vieren krijgt het hotel het eerste jaar een gratis servicecontract, waarmee bij eventuele problemen het Service Center van CCV 24 uur per dag, 7 dagen per week voor hem klaar staat.

"Wij hebben opnieuw gekozen voor een betaalautomaat van CCV omdat wij op de toekomst voorbereid willen zijn. De internationale richtlijnen voor EMV liggen vast en ook in Nederland zullen wij hieraan moeten voldoen", aldus Cees Oxener manager van Hotel De Roskam "De keuze voor CCV was snel gemaakt omdat wij tevreden zijn over CCV en dit het enige Nederlandse bedrijf is dat op dit moment daadwerkelijk EMV-geschikte betaalautomaten kan leveren."

Einde persbericht

Over CCV
CCV is een internationaal opererende organisatie met dochterondernemingen in Europa. Het bedrijf is marktleider op het gebied van PIN- en Chipknipautomaten, en specialist in verwerking en autorisatie van financiële en spaarkaarttransacties en het ontwikkelen en beheren van spaar- en klantenkaartsystemen. Ook mag CCV sinds mei 2007 PINtransacties verwerken. Op basis van geavanceerde technologie biedt CCV zowel standaardproducten als klantspecifieke oplossingen. De benodigde hard- en software wordt in eigen beheer ontwikkeld. CCV beschikt over een tweede computercentrum dat zorgt voor een naadloze switch tijdens calamiteiten. Een eigen Service Center en een landelijk opererende 24-uurs serviceorganisatie waarborgen een hoog serviceniveau. CCV is gevestigd in Arnhem en opgericht in 1958. Kijk voor meer informatie op www.ccv.nl.

Voor meer informatie over CCV kunt u contact opnemen met: Text 100 Public Relations
Carolien Hoogerwaard
T 020 530 43 46
M 06 24 62 36 20
E-mail: carolien.hoogerwaard@text100.nl