Royal Dutch Shell plc

Dorpsbelangen Schoonebeek, gemeente Emmen en NAM onderzoeken mogelijkheid om 'De Boô' open te houden

20/07/2007

Gezamenlijk bericht van Dorpsbelangen Schoonbeek, Gemeente Emmen en de NAM

De Vereniging Dorpsbelangen Schoonebeek en de NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V.) zijn met elkaar in gesprek om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om NAM's recreatiecentrum De Boô over te dragen een aan nieuw op te richten stichting.

Die stichting moet als doel hebben de faciliteiten open te houden en ten goede te laten komen aan de gehele (Schoonebeker) bevolking. De gesprekken zijn tot stand gekomen op initiatief van wethouder G. Evenhuis van de gemeente Emmen. Sinds het NAM-trainingscentrum in het voorjaar van 2007 is verplaatst van Schoonebeek naar een locatie in Assen, heeft de NAM het voornemen om de naast het voormalig trainingscentrum gelegen recreatiefaciliteiten af te stoten. Dit omdat na het vertrek van het trainingscentrum de grond voor het openhouden van de recreatieve voorzieningen van De Boô verviel.

Beschikbaar voor hele bevolking
Vanuit de Schoonebeker gemeenschap en van de gemeente Emmen kwamen er signalen dat men het zou betreuren als de faciliteiten zouden worden gesloten of afgestoten aan een particuliere onderneming. Daarop hebben de NAM en Dorpsbelangen Schoonebeek oriënterende gesprekken gevoerd over de mogelijkheid om De Boô beschikbaar te maken voor de gehele bevolking. Afgesproken is dat Dorpsbelangen Schoonebeek daarvoor een plan ontwikkelt. Op basis daarvan zal de NAM begin 2008 besluiten of De Boô het zomerseizoen 2008 open blijft. Als dat het geval is, zal de nieuw op te richten stichting vanaf april 2008 betrokken worden bij de exploitatie van De Boô. Zo kan in de praktijk worden getoetst of de plannen realistisch zijn. Het is de bedoeling dat vanaf dat moment De Boô ook voor anderen dan NAM-medewerkers, NAM-gepensioneerden en hun gezinsleden toegankelijk wordt. Om geen oneigenlijke concurrentie voor de plaatselijke horeca te vormen, zullen de prijzen van consumpties in De Boô dan tevens naar meer marktconforme tarieven worden opgetrokken.

Winterseizoen 2007/2008 open
Vooruitlopend op de uitkomsten van de verdere besprekingen zal De Boô in ieder geval het winterseizoen 2007/2008 open blijven zoals gebruikelijk. Dat betekent dat de huidige gebruikers van het complex hun activiteiten tenminste tot en met maart 2008 kunnen voortzetten. De NAM is verheugd dat Dorpsbelangen Schoonebeek positief op de ideeën heeft gereageerd en heeft vertrouwen in een goede samenwerking. Ook de gemeente Emmen juicht de ontwikkelingen toe, en zal in een stimulerende rol bij de gesprekken betrokken blijven. Dorpsbelangen Schoonebeek wil voortvarend werken aan een plan om De Boô over te nemen. De vereniging ziet goede mogelijkheden om het NAM-complex in te zetten als dorpshuis en thuisbasis voor velerlei verenigingen.