Net4kids en Wilde Ganzen slaan handen ineen

Amstelveen / Hilversum, 20 juli 2007 - Net4kids en Wilde Ganzen hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Wilde Ganzen gaat de advisering, contractering en monitoring van de kinderprojecten die door Net4kids worden ondersteund op zich nemen. Net4kids gaat op haar beurt fondsenwerving verzorgen voor Wilde Ganzen. Zo richten beide partijen zich op de activiteiten waar hun kracht ligt.

Wilde Ganzen deed de afgelopen tijd al de monitoring van een aantal Net4kids-projecten. Na een goede evaluatie besloot Net4kids alle projecten in handen van Wilde Ganzen te leggen. Zorgvuldig projectenmanagement ligt aan de basis van Net4kids: alleen met passende projecten en de juiste partners ter plaatse kan de organisatie haar belofte waarmaken dat donateurs precies weten wat ze geven en aan wie - en daarover ook passende rapportages ontvangen. Het proces dat Wilde Ganzen nu gaat ondersteunen, begint bij de selectie van nieuwe projecten, dan volgt contractering en als laatste de monitoring.

Wilde Ganzen heeft vijftig jaar ervaring in het monitoren van projecten. Hierdoor is de organisatie in staat om goede adviezen te geven aan de lokale organisatie over bijvoorbeeld het te kopen land voor een nieuw project. Is het bijvoorbeeld een gunstige locatie ten opzichte van uitvalswegen en het openbaar vervoer? Ook is Wilde Ganzen in staat om prijsvergelijkingen te maken, omdat zij over veel projecten beschikt en om die reden weet wat een realistische prijs is voor een stuk land.

"Ik ben buitengewoon blij dat we een professionele partij hebben gevonden die voor ons de projecten inhoudelijk beoordeelt", aldus Veronika Uhl, bestuurslid en Hoofd Projecten van Net4kids. "Om als relatief kleine organisatie de groei van donaties goed te kunnen bij houden, is het belangrijk dat we op het vlak van monitoring en contractering een goede partner hebben gevonden. Het mes snijdt aan twee kanten, want wij gaan fondsenwerving doen voor Wilde Ganzen. Onze voornaamste doelgroep, bedrijven, is voor Wilde Ganzen een goede aanvulling."

"Net4kids is een jonge, vernieuwende organisatie en de projecten die zij steunt zijn van groot belang voor kinderen. Wilde Ganzen helpt Net4kids graag bij het beoordelen, het volgen van de uitvoering en het evalueren van de projecten. Ook helpen medewerkers van Net4kids ons bij het trainen van de staf van zusterorganisaties in Brazilië, India en Zuid-Afrika die fondsenwerving opzetten voor projecten in hun eigen land. Dat gebeurt onder andere volgens het model van Wilde Ganzen en volgens dat van Net4kids zelf. Onze samenwerking is een heel goed voorbeeld van hoe je samen verder komt", vertelt Robert Wiggers, adjunct directeur Wilde Ganzen.

Over Wilde Ganzen
Wilde Ganzen steunt wereldwijd kansarme mensen die zich inzetten voor een betere toekomst voor hun gemeenschap. Onze steun gaat uit naar kleinschalige en concrete projecten van, voor en door de mensen zelf in ontwikkelingslanden en in Midden- en Oost Europa. Zonder onderscheid te maken naar ras, taal, religie of geaardheid.

Wilde Ganzen probeert dit doel te bereiken door samen met particulieren fondsen te werven voor de projecten. Bovendien vindt, sinds onze oprichting in 1957, fondsenwerving plaats door middel van een wekelijkse radio- en televisieoproep via de IKON. Meer informatie over Wilde Ganzen: www.wildeganzen.nl

Over Net4kids
Net4kids is een non-profit organisatie die sinds 2003 donateurs duurzaam verbindt met kinderhulpprojecten in Afrika en Azië. De betrokkenheid van donateurs is groot, omdat zij zelf kiezen welk project zij ondersteunen en regelmatig persoonlijke terugkoppeling ontvangen. Bovendien gaat gegarandeerd 100% van de donaties naar het te steunen project. Bijkomende kosten worden geheel gedragen door organisatiesponsoren.

Met dit innovatieve charitasmodel bereikt Net4kids een actieve groep particuliere en zakelijke donateurs. Net4kids verleent bedrijven ondersteuning bij het invullen van hun maatschappelijke betrokkenheid voor het volledige traject, van strategie tot implementatie. Meer informatie over Net4kids: www.net4kids.org