Persbericht Tilburgse Kermis

KERMIS expo in 2007 Voor jong en oud

"Vorig jaar trok de Kermis Expo 22.000 bezoekers. Dat was een absoluut hoogtepunt, maar dit jaar gaan we nog verder!", aldus bestuursleden Bert van Houten en Mark de Ruiter van de Stichting Kermis-Cultuur. De Stichting Kermis-Cultuur organiseert in opdracht van de gemeente Tilburg ook in 2007 in het stadspaleis een KERMIS Expo.

Het paleis op het Willemsplein staat tijdens de kermis vol met foto's en kermismodellen. Nieuw is dat de Stichting Kermis-Cultuur in 2007 Lego, Knex en Meccanobouwers laat tentoonstellen. Die ook de draaiende bewegingen getrouw uitvoeren. Van Houten: "Het unieke aan deze vorm van kermismodelbouw is dat jong en oud zich uitleven met deze speelgoedsteentjes. Sommige bouwers knutselen complete kermissen of achtbanen in elkaar. Veel modelbouwers die nu met zelfgemaakte mooie kermismodellen zich bezig houden, zijn zo begonnen met hun hobby.

Bert van Houten is de drijvende kracht achter de organisatie van de KERMIS Expo en is trots dat de Stichting in 2007 weer iets nieuws tijdens de Tilburgse Kermis weet te bieden. Naast deze speelgoed modelattracties, zijn er ook miniatuurattracties te zien van groter formaat tussen de schalen 1:10 en 1:25. De bouwers van grote en kleine miniatuurkermisattracties komen weer uit heel Nederland en België.

Periode: vrijdag 20 juli t/m zondag 29 juli 2007; Locatie: Stadspaleis Willemsplein; Tijden: dagelijks van 14.00 tot 23.00 uur; Entree: gratis

Voor meer informatie voor de pers:

Brugt Groenevelt, Woordvoering, telefoonnummer 013-542 83 33/06 129 16887
Charlotte Driessen, Themacommunicatie, telefoonnummer 013-542 91 82

Dagelijks organiseert de gemeente Tilburg een persconferentie waarin het laatste kermisnieuws doorgenomen wordt. Uiteraard bent u hierbij van harte welkom. Daags voor de kermis ontvangt u meer informatie over tijd en locatie van deze bijeenkomst.