Gemeente Deurne

05-07-2007
Op vrijdag 20 juli ruimt de politie fietswrakken op

Opruimactie fietsen bij het NS station

Op vrijdag 20 juli houdt de politie Deurne, Asten en Someren een opruimactie van fietswrakken in en voor de fietsenstalling van het NS station, aan het Stationsplein in Deurne. Fietswrakken worden door de politie en de gemeente verwijderd, direct afgevoerd en vernietigd. Het gaat hier om fietsen die in zodanig slechte staat verkeren dat ze niet geschikt zijn om op te fietsen. Het gaat dus niet om fietsen die nog bruikbaar zijn.

Vanaf maandag 9 juli worden de fietsen gemarkeerd door de politie. De fietsen worden dan voorzien van een sticker en de banden worden gemarkeerd met speciaal krijt. Gemarkeerde fietsen worden op 20 juli meegenomen.
Indien u een gemarkeerd fietswrak heeft staan bij het NS station, loopt u de kans dat dit op 20 juli ter vernietiging wordt afgevoerd. De politie probeert te achterhalen wie de eigenaar is van een fietswrak. Eventuele kosten kunnen op de eigenaar worden verhaald.

Voertuigwrakken
Onder een voertuigwrak wordt op grond van artikel 5.1.4. van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Deurne verstaan: een voertuig dat rijtechnisch in onvoldoende staat van onderhoud en tevens in een kennelijk verwaarloosde toestand verkeert. Het is verboden om een voertuigwrak op de weg te plaatsen of te hebben. Op grond van het genoemde artikel kan de politie de fietswrakken verwijderen.