Internationale Vierdaagse Nijmegen

Militaire deelnemers eren collega's uit WOII op Canadese begraafplaats in Groesbeek op de derde wandeldag.

Persbericht 2007.29
Nijmegen, 20 juli 2007

Eerste deel intocht Vierdaagse verregend
Wandelaars mogen later binnenkomen

Hevige regenval in Nijmegen en omstreken heeft ertoe geleid dat de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse een half uur later dan normaal mogen binnenkomen. De marsleiding heeft dat de wandelaars per sms-bom laten weten.

Registratiebureaus op vrijdag 20 juli open tot 18.30 uur. Zegt het voort, luidde de tekst, ook in het Engels, van de SMS-bom die aan ruim 23.000 wandelaars met een mobieltje is verstuurd. Dezelfde informatie werd ook verspreid via de lichtkranten aan de parcoursen. De regen zette in om even voor twee uur, vergezeld van onweer. Even na drieën klaarde het op. Om kwart voor vier waren 18.100 wandelaars (niet-militairen) binnen, om kwart over vijf waren dat er al 28.200.

Omdat veel wandelaars schuilden voor de regen, is besloten de registratiebureaus open te houden. Tijdens het onweer werden ook de muziekgezelschappen die de wandelaars op de laatste 5 kilometer over de Via Gladiola begeleidden, even opgehouden. De organisatie vond het niet verantwoord de muzikanten met hun instrumenten de onweersbuien te laten trotseren.
Later op de middag werd de wandelaars die inmiddels binnen waren, via de schermen geadviseerd zich van warme kleding te voorzien om onderkoeling te voorkomen.