Vlaamse Overheid

Nieuwsbericht van de Vlaamse overheid van vrijdag 20 juli 2007

995.920 euro opleidingssteun voor Atlas Copco Airpower in Wilrijk

De nv Atlas Copco Airpower in Wilrijk ontvangt 995.920 euro opleidingssteun. Dat heeft de Vlaamse Regering beslist op voorstel van Vlaams minister van Economie Fientje MOERMAN.

De Zweedse Atlas Copco-groep is wereldleider in de ontwikkeling en productie van persluchtinstallaties, machines en apparatuur voor de bouw- en mijnbouwsector en industriële gereedschappen. De Vlaamse dochter Atlas Copco Airpower in Wilrijk is binnen de groep de grootste assemblagefabriek van lucht- en gascompressoren en stroomgroepen. Bovendien fungeert de vestiging in Wilrijk als wereldwijd kenniscentrum inzake persluchttechnologie.

Om dit kenniscentrum verder uit te bouwen start het bedrijf een opleidingsproject. Atlas Copco Airpower wil de compressortechnologie beter afstemmen op de klantenbehoeften en op de strengere milieu- en energienormen. Het project moet de high potentials binnen het bedrijf betere leidinggevende kwaliteiten en een betere kennis van de bedrijfprocessen bijbrengen.

Het opleidingsprogramma bestaat uit twee specifieke luiken. Enerzijds wil Atlas Copco zijn bedienden en arbeiders trainen in kwaliteitszorg, arbeidsorganisatie, sociale wetgeving, inkoopprocessen, taalbeheersing, projectmanagement en communicatie. Anderzijds is er coaching voor leidinggevenden en MBA's.

Het hele opleidingsproject vertegenwoordigt een investering van ruim 2,2 miljoen euro. De Vlaamse Regering neemt daarvan 995.920 euro voor haar rekening.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Frank Beckx, woordvoerder van minister Moerman
Tel: 02 552 61 10
GSM: 0476 80 94 74
Email: persdienst.moerman@vlaanderen.be