Ingezonden persbericht


Ridder Hoens KaSpeelTocht: Kasteelavontuur voor jong en oud

Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg is een van de mooiste en grootste kastelen van Nederland. Het is een spannend en sprookjesachtig kasteel met meer dan veertig kasteelkamers, mooie torens, spannende gangen en een echte slotgracht. In juli en augustus is een bezoek extra spannend. Want je kunt deelnemen aan Ridder Hoens KaSpeelTocht. In een aantal weekenden vinden er bovendien roofvogelshows plaats!

KaSpeelTocht

De hofnar is veel te ver gegaan met zijn capriolen. Hij heeft Ridder Hoen zwaar beledigd. Help de hofnar; speel mee en bezorg Ridder Hoen weer een goed humeur. Het is een tocht vol avonturen en ontdekkingen. Op een verrassende manier verken je het gigantische kasteel. Ontdek de prachtige balzaal. Griezel in de kerker. Beklim de 60 meter hoge Middeleeuwse toren. En probeer de Geheime Kamer maar eens te vinden.

Roofvogelshows

Van 21 juli tm 19 aug: elke zaterdag en zondag vinden er in de weilanden van het kasteel roofvogeldemonstraties plaats. In vrije vlucht scheren de roofvogels als valken, buizerds, caracara's, gieren en uilen door de lucht op zoek naar hun prooi. Ze zullen rakelings over je heen vliegen. Je hebt de kans de vogels op je arm te houden!

Oude Kasteelspelen

In juli en augustus staan bovendien de Oude Kasteelspelen op het tweede binnenplein van Kasteel Hoensbroek opgesteld. Laat de jonkvrouw, prinses, schildknaap of ridder in jezelf ontwaken en neem deel! Je beleeft plezier met spellen als het visspel, Trou-madame, kegelen, steltlopen, zwierbol, sjoelen en ringwerpen.

Entree en openingstijden

Kasteel Hoensbroek is iedere dag open van 10.00 - 17.30 uur. Volwassenen E 5,50, 65+ E 5,00, Kids 4 - 12 jaar E 3,50, Kids

Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, Hoensbroek, 045 - 522 7272, www.kasteelhoensbroek.nl

---- --