Ingezonden persbericht


Bijzondere editie Texel Airshow

PERSBERICHT

Zaterdag 21 juli is Texel Airport het toneel van de spectaculaire 9e Texel Airshow. Het programma staat in het teken van het 70-jarig jubileum van het Texelse vliegveld. Internationale toppers zoals het Breitling Jet Team en de Royal Jordanian Falcons zorgen voor vier uur entertainment van hoog niveau. De Inproject Texel Airshow is de op een na grootste vliegshow van Nederland. Renault heeft dit evenement uitgekozen om hun nieuwe autotype te presenteren.

De Texel Airshow is een driejaarlijks evenement. Wegens renovatie van het vliegveld kon de vorige editie echter niet plaatsvinden. Een extra reden om er nu iets heel bijzonders van te maken. De opening wordt verricht door Peter Hartman, president-directeur van de KLM. Deze vliegmaatschappij onderhoudt een warme band met het Texelse vliegveld sinds dit in 1937 werd opgericht door de KLM en de gemeente Texel.

Het Franse Breitling Jet Team brengt een spectaculaire show met zes straaljagers. De beroemde Royal Jordanian Falcons geven een demonstratie met vier toestellen. Twee vrouwelijke 'wingwalkers' deinzen er niet voor terug hun capriolen uit te voeren op vliegende tweedekkers. De Nederlandse Luchtmacht is zeer sterk vertegenwoordigd met interessante toestellen, waarvan een deel ook van dichtbij kan worden bekeken. De Royal Airforce verzorgt een demonstratie met een Shorts-Tucanovliegtuig. Het luchtvaarttheater van de Storyteller zorgt voor ludiek amusement.

Vanaf 10.00 uur is er een 'static show' van vliegtuigen. 's Ochtends landen ook tweehonderd toestellen van toeschouwers op Vliegveld Texel. Daarnaast is er een uitgebreide luchtvaartbeurs met onder andere een grote wervingsstand van de Koninklijke Luchtmacht. Om 13.00 uur begint de airshow. Commentator is de bekende radio- en tv-presentator Leo van der Goot. Na afloop van de show is er live muziek.

De entree bedraagt ¤ 10,- voor volwassenen en ¤ 5,-5,- voor kinderen. Kaarten voor de Viptribune kosten ¤ 400,-.

Meer informatie is te vinden op de website: www.texelairshow.nl.

Noot voor de pers (

Ingezonden persbericht