Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Chefs de Mission Koninkrijksspelen bezoeken Den Haag

Den Haag, 5 juni 2007

Den Haag is klaar voor de Koninkrijksspelen 2007, die plaatsvinden van 21 tot en met 27 juli 2007. Na het bezoek van chefs de Mission van Aruba en de Nederlandse Antillen aan de diverse lokaties kunnen de Spelen nu echt beginnen. Ben Sonnemans (Chef de Mission van Nederland) kijkt er naar uit om "zijn" sporters te zien strijden in de zeven verschillende sporten.

Het NOC/NSF en de sportbonden hebben ruim 300 talentvolle spelers geselecteerd tussen de 12 en 17 jaar. Wie wint dit jaar de meeste medailles? Gaat Nederland wederom met het meeste eremetaal aan de haal of blijkt Aruba of de Nederlandse Antillen deze editie te sterk? Het beloven in ieder geval weer spannende wedstrijden te worden op de verschillende sportaccommodaties in Den Haag.

Koninkrijksspelen 2007
Een week lang wordt een sportieve strijd gestreden tussen jonge Antillianen, Arubanen en Nederlanders. Baseball, bowlen, judo, softbal, tennis, voetbal en zwemmen zijn de zeven sporten die op het programma staan. Verspreid over Den Haag vinden de verschillende wedstrijden van de Koninkrijksspelen 2007 plaats. Iedereen is hierbij van harte welkom. De toegang voor alle wedstrijden en festiviteiten is gratis.

Chefs de Mission
Richard Leito (Chef de Mission Nederlandse Antillen), Geoffrey Ho Asjoe (Chef de Mission Aruba) en Karel Williams (assistent Chef de Mission Aruba) hebben een bezoek gebracht aan de sport- en verblijfsaccommodaties voor de komende Koninkrijksspelen voor de Jeugd. Zij zijn rondgeleid door projectmanager Rob de Waal die ook Ben Sonnemans (Chef de Mission Nederland), José Jansen (assistent Chef de Mission) en Hester Maij (lid van de Stuurgroep Koninkrijksspelen) voor deze gelegenheid had uitgenodigd.

Sportaccommodaties
Ondanks de competitiebelangen tussen de drie Koninkrijksdelen verliep het bezoek in een zeer constructieve en gemoedelijke sfeer. Op diverse locaties zijn zelfs sportattributen uit het materiaalhok gesleept en is onderling een balletje getrapt op het veld van GDA, een game gebowld bij Wijndaelerduin Party- en bowlingcenter en enkele rake klappen uitgedeeld op het veld van baseballclub ADO. Bij zwembad Zuiderpark wist beheerder René de Hertog de hele delegatie te boeien met de historische uitleg over het zwembad van vroeger en nu. Op de Dojo van judoclub Lu Gia Jen was iedereen diep onder de indruk van de mogelijkheden en professionaliteit van deze accommodatie. Hierbij werd nog geprobeerd om Ben Sonnemans (oud topjudoka) en projectleider Rob de Waal te verleiden tot een partij judo, maar tot opluchting van Rob de Waal (ook geen kleine jongen en actief judo gespeeld tot zijn 11e jaar) trok het hele gezelschap zich terug voor een drankje in de mooie kantine van Lu Gia Jen. Vooral de Chefs de Mission van Aruba en de Nederlandse Antillen waren zeer onder de indruk van alle accommodaties en zien met veel plezier de Spelen tegemoet. De begeleidend studenten van De Haagse Hogeschool (Academie voor Sportstudies) kregen extra waardering voor de manier waarop zij als professionals de voorbereidingen als leertraject in hun opleiding Sportmanagement meemaken.

Een bijzonder Koninkrijksspelen sportersdorp
De gasten verbleven in het Atlantic Hotel (waar tijdens de Spelen de officials en ook enkele genodigde VIPS onderdak vinden) dat zich een zeer goede gastheer toonde. Ook het vakantiecentrum Kijkduinpark (onderdeel van de RP Holidays organisatie) waar alle sporters en begeleidingsteams verblijven in chalets en bungalows, bleek in de ogen van de bezoekers een gouden greep om de saamhorigheid van de sporters te verhogen. Iedereen nam tevreden en met vriendschappelijke gevoelens afscheid van elkaar en richt de aandacht op de laatste acht weken op het klaarstomen van de geselecteerden 300 sporters voor een faire, maar fanatieke reeks wedstrijden van 21 tot en met 27 juli in Den Haag.

Extra festiviteiten
De Koninkrijksspelen worden op 21 juli met een wervelende show op het Spuiplein geopend. Gedurende de week worden op de boulevard van beachresort Kijkduin verschillende festiviteiten georganiseerd die in het teken staan van de Koninkrijksspelen. De sluitingsceremonie vindt dit jaar plaats op de Uithof, met een optreden van de Haagse reggaeband Splendid. Kijk voor meer informatie op www.koninkrijksspelen2007.nl.

extra informatie voor de pers
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Menno Vinck (06 24758389 / mennovinck@hotmail.com / info@koninkrijksspelen.org) of Julie Verhoeff (070 3469462 / julie@zootz.nl )


---- --