Ingezonden persbericht


Persberichten

Hilversum, 25 juni 2007

BNN UNITED ORGANISEERT STADSDEBAT IN VENLO

Het Radio 1-programma BNN United begint zaterdag 21 juli met een serie Stadsdebatten over actuele jongerenzaken. Thema's als integratie, overlast, woon- en werkgelegenheid komen hierbij aan de orde. Het eerste Stadsdebat vindt plaats in Venlo. Later dit jaar volgen steden als Almere, Zwolle, Eindhoven en Arnhem.

In Café Baer de Woers (Steenstraat 3/9) in het centrum van Venlo begint om 14.00 uur het debat over thema's die in en rondom Venlo spelen. Onderwerp in dit debat is ondermeer: Venlo, vijf jaar na de zinloze moord op René Steegmans. De aanslagen van 9/11 veroorzaakten onrust in heel Nederland. De zinloze moord op René Steegmans door een jongen van Marokaanse afkomst, gooide in Venlo nog eens olie op dit vuur. Hoe is het nu, vijf jaar later, gesteld met de spanningen rondom de Islam en de integratie?

Ook drugstoerisme en nieuwe immigranten komen als thema's aan bod in het debat. Venlo is een grensplaats en heeft daarom veel overlast van drugstoerisme. De gemeente heeft de grootste coffeeshops drie jaar geleden naar de grens verplaatst: helpt dit? En: hoe is het om te wonen in een stad waar de meerderheid van de studenten Duits is en waar bovendien veel Polen werken in de belangrijkste industrie van Venlo: logistiek.

De muzikale noot wordt verzorgd door the Touchin' Tongues. Deze Venlose band heeft net een nieuwe single uit: Fool.

Het Stadsdebat Venlo wordt op maandag 23 juli tussen 21.00 uur en 22.00 uur uitgezonden. Het volgende stadsdebat is begin september in Almere.

Meer informatie: BNN Communicatie
Marion van Dam, tel: 035-6555333, e-mail: marion.van.dam@bnn.nl