Haagse Hogeschool

home De Haagse Hogeschool

Van 21 tot 27 juli vinden de Koninkrijksspelen plaats, dit jaar in Den Haag

Studenten van De Haagse Hogeschool spelen grote rol in organisatie

Ongeveer driehonderd sporters van 12 tot en met 17 jaar uit de Nederlandse Antillen, Aruba en Nederland zullen binnenkort Den Haag aandoen voor de Koninkrijksspelen 2007 van 21 tot en met 27 juli. De organisatorische uitvoering van de spelen ligt in handen van De Haagse Hogeschool. Prof. mr. Pieter van Vollenhoven woont de openingsceremonie op het Spuiplein bij. Koningin Beatrix zal bij de sluiting aanwezig zijn.

Sinds 1965 worden de Koninkrijksspelen gehouden. Door de onafhankelijkheid van Suriname, in 1975, werd het evenement een aantal jaren onderbroken. In 1994 werd door toenmalig staatssecretaris Erica Terpstra het initiatief genomen om de Spelen weer nieuw leven in te blazen. Vanaf dan worden ze om het jaar gehouden. Deze âOlympiade voor de jeugd uit Nederland, de Nederlandse Antillen en Arubaâ wordt, bij toerbeurt, in een van de landen georganiseerd. Zes jaar geleden waren ze voor het laatst in Nederland, in Rotterdam. "De Koninkrijksspelen zijn in de Antillen en op Aruba een enorm groot evenement, maar in Nederland is de bekendheid wat minder, omdat ze hier maar om de zes jaar worden georganiseerd", aldus Rob de Waal, docent Sportmanagement aan De Haagse Hogeschool en Projectmanager van de Koninkrijksspelen 2007. Volgens De Waal is het unieke aan deze spelen, dat ze voor het eerst in samenwerking met een hogeschool worden georganiseerd. "Er zijn studenten van De Haagse Hogeschool bij betrokken voor afstudeerprojecten, stages. Ze regelen van alles: van logistiek, verblijf, accreditatie, marketing en pr, noem maar op."

Wie de kans wil hebben om aanstormend sporttalent van dichtbij te bekijken kan gratis in allerlei Haagse sportaccommodaties terecht. Sporten die op het programma staan zijn: voetbal, judo, baseball, softbal, bowlen, tennis en zwemmen. Meer informatie over het wedstrijdprogramma en over de organisatie staat op www.koninkrijksspelen2007.nl.