LLiNK

Rotterdam, 19 juli 2007


- PERSBERICHT-

Oog in oog met wilde zwijnen in LLiNK in Natura

Ooit oog in oog gestaan met een wild zwijn? Op de Veluwe maak je een grote kans. Boswachter Liesbeth laat tijdens een wandeling zien hoe je sporen van zwijnen kunt herkennen. We hebben geluk met spoorzoeken en komen oog in oog te staan met een voltallige familie. Vooral de jonge zwijntjes zijn erg nieuwsgierig. Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is in rep en roer. De baron wordt tachtig en dat willen de bewoners uitgebreid vieren! Terwijl hij zelf nietsvermoedend de was staat op te hangen, bereiden tuinman Jan, jonge baron Frans en boer Arno een feestje voor in de oude kloostertuin. Als klap op de vuurpijl gebeurt er ook nog iets met de ooievaars van Lotje. Wat dat is zie je in LLiNK in Natura, zaterdag 21 juli om 19.00 op Nederland 2.

Op de website, www.llink.nl en op televisie wordt elke week speciaal aandacht geschonken aan de Groene Camera Competitie. Deelnemers kunnen hun mooiste of meest bijzondere natuurfoto's en - filmpjes uploaden op de website. Van bijvoorbeeld een prachtig vogeltje in de achtertuin, een kleurrijke bloem in het buurtplantsoen, of een vreemde kikker in de sloot. De beste filmpjes worden iedere week uitgezonden op televisie, en er zijn wekelijks prijzen mee te winnen. Op de site zijn daarnaast verschillende verhalen, een uitgebreide activiteitenkalender, leuke tips en natuurweetjes te vinden.

LLiNK in Natura wordt vanaf 2 juni 13 weken lang wekelijks op zaterdagavond om 19.00 uur op Nederland 2 uitgezonden.

LLiNK wil kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2, Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.llink.nl

###
EINDE PERSBERICHT


Noot voor de redactie,