Nieuw-Vlaamse Alliantie


Vaarwel België (19/07/07)

Het was te denken. Op de vooravond van 21 juli verschijnt weer eens een zegebulletin over de Belgischgezindheid van Vlamingen en Walen. Bron is ditmaal het onderzoeksbureau Compagnie. Jong N-VA neemt akte van de cijfers en verwijst de conclusies naar de prullenmand.

Als we de nieuwe studie mogen geloven, zijn Vlamingen en Walen diep in hun hart Belgen. Want zelfs al is hun kennis van België bedroevend (om niet te zeggen schrijnend), uiteindelijk zijn het toch allemaal fiere patriotten. Zo zou maar liefst 78 % van de ondervraagden de Belgische eenheid willen bewaren. Wat die eenheid dan wel moet inhouden, wordt in de studie niet gespecificeerd.

Jong N-VA kan zich dan ook niet van de indruk ontdoen dat Compagnie zijn onderzoek, op zijn zachtst gezegd, politiek wil benutten. Ben Decock van Compagnie merkt overigens fijntjes op dat de resultaten blijkbaar tegengesteld zijn aan de resultaten van de federale verkiezingen.

Voor Jong N-VA telt echter maar één opiniepeiling, met name de verkiezingsuitslag. En in die peiling koos Vlaanderen duidelijk voor meer autonomie. En voor elke andere peiling geldt hetzelfde: leuk voor cijferfetisjisten, maar meer ook niet.

Onze 21 juli-boodschap blijft dan ook onveranderd:

Waalse vrienden, laat ons scheiden

Auteur:
Bas Luyten, voorzitter Jong N-VA
Tony Tilkens, actiecoördinator Jong N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: secretariaat Jong-N-VA
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: jong@n-va.be
Url: www.jongnva.be